Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) undersøker nå om Real Madrid kan ha brutt regleverket for spilleroverganger.

Artikkel 19 i regelverket forbyr overganger for spillere under 18 år, bortsett fra i enkelttilfeller, som da først må vurderes av et av FIFAs underutvalg.

FIFA har krevd at det spanske fotballforbundet sender over dokumentasjon for alle overganger gjort av Real Madrid med mindreårige spillere fra samarbeidende klubber. Bare i Madrid-regionen er det 22 slike samarbeidsklubber.

— Kan plukke hvem de vil

Avtalen den spanske giganten skal ha gjort med samarbeidsklubbene skal inneholde en klausul som sier at Real Madrid i realiteten kan plukke hvilke spillere de selv ønsker, uansett alder.

Det skriver den spanske avisen AS.

Det er mulig at slike avtaler også eksisterer med klubber i land utenfor Spania, men det er foreløpig ikke bekreftet.

Se pressekonferansen til Martin Ødegaard fra Drammen mandag i videovinduet øverst!

Barcelona straffet

I april i fjor ble Barcelona hardt straffet for overganger i perioden 2009 til 2013 med unge spillere. Barcelona nektes nå å hente spillere frem til 1. januar 2016.

Om Real Madrid risikerer det samme er uvisst. I hvert fall undersøker FIFA nå om Real har gjort seg skyldig i regelbrudd når det gjelder å hente spillere under 18 år, skriver AS.

FIFA undersøker om Real Madrid har fulgt reglene når det gjelder å hente spillere under 18 år. Foto: Fredrik Saltbones

FIFAs etterforsking av Real Madrid pågår samtidig som klubben bare de siste ukene har hentet flere mindreårige spillere foruten Martin Ødegaard.16-åringen Mink Peeters er hentet fra Ajax, samt 18-åringen Marco Asensio fra Mallorca. I tillegg skal klubben være interessert i Augusto Batalla (18 år, River Plate) og Hachim Mastour (16 år, Milan).