BK Tromsø har hatt en meget svak åpning på årets sesong og røk også ut av europcupen mot danske Gentofte tidligere i uken.

Det som skulle bli et kjærkomment avbrekk i 1. kamp i kvartfinalen i cupen borte mot 1.-divisjonslaget Dristug, ble alt annet enn det.

BKT ble sendt hjem til Tromsø med 3-0 i bagasjen (25-22, 26-24, 25-23) foran søndagens returoppgjør.

— Dette var vel årsverste. Om ikke det var tidenes verste kamp av oss, så var det ikke langt unna. Denne kampen står nok høyt oppe på den lista, sier BKT-trener Edgar Broks.

- Må nullstille

Etter tapet erkjenner Broks at laget er langt fra der de skal være.

— Vi må legge oss skinnflat og erkjenne at dette ikke var godt nok. Vi gjør ikke det vi skal gjøre. Vi har settball i 2. sett og lykkes ikke dra i land settet, så det er tungt, sier Broks.

I morgen spilles returoppgjøret i Gyllenborghallen i Tromsø. Da må BKT vinne 3-0 eller 3-1 for å få et "golden set", som er første laget til 15 poeng, skal de ha en drøm om å nå semifinalen.

— Vi har laget skikkelig Hitchcock-regi for oss selv, så nå må vi bare ta den utfordringen når vi har ordnet det slik for oss selv. Det har aldri vært spilt et "golden set" i Tromsø før, så vi får håpe at imorgen er første gang det skjer. Det blir en skikkelig thriller, sier Broks.

Undervurderte ikke

Broks avviser at BKT har undervurdert motstanderen.

— Vi forventet ingen enkel kamp. Dristug er et lag med mange gode ballspillere, men at vi er god nok til å slå de hjemme og gå videre, er jeg ikke i tvil om, sier Broks.

Med to europacupkamper mellom seriekampene, avviser Broks at det tøffe kampprogrammet er grunnen til at de tapte 3-0 m ot et lag fra divisjonen under.

— Vi taper fortjent, det gjør vi og vi må bare nullstille oss nå. Det har vært en hard belastning for oss de 14 siste dagene med mange kamper, men det er ikke derfor vi taper. Vi har svingt voldsomt i prestasjonene og er tydelig nede i sumpa ennå og det er ikke bra. heldigvis har vi ny kamp i morgen og den gleder vi oss til, sier volleyballtreneren.