TROMSØHALLEN: Foran 783 tilskuere ble 20-åringen fra Tromsø kåret til banens beste av en lokal jury da BKT tapte 0–3 i europacupen mot Danmarks beste volleyballag, Gentofte (17-25, 23-25, 18-25).

– Det var ekstremt artig og enormt trykk på tribunen. Derfor var det ekstra surt at vi ikke tok 2. settet når vi var så nært. Jeg synes selv jeg gjorde en grei kamp, men noen angrep der jeg kunne ha gjort det bedre, sier Kristoffer Østvik til iTromsø.

Polen er toppen

20-åringen, som måler hele 194 centimeter på strømpelesten, debuterte for det norske landslaget kun 19 år gammel i januar i år og drømmer nå om en karriere som profesjonell volleyballspiller.

– Jeg ønsker å vinne en storturnering eller et mesterskap enten med landslag eller klubblag. Målet er å leve av volleyballen og det trener jeg for å kunne gjøre en dag. Den beste ligaen er nok Plussligaen i Polen, deretter kommer Italia og Russland, forteller Østvik.

Trener Edgar Broks er ikke i tvil om hvor langt stortalentet fra Tromsø kan nå.

– Kristoffer gjør en utmerket kamp og det var veldig artig å se. Han kan helt klart få en karriere i utlandet, han kan bli så god han bare vil, sier Broks.

Han mener kanskje den belgiske ligaen ville ha vært et naturlig neste steg for Østvik når den tid kommer.

– De har fått øynene opp for norske volleyballspillere de siste årene, mange går via den belgiske ligaen til større ligaer. Når det er sagt håper jeg vi får beholde Kristoffer i mange år til, men det ville også vært gledelig å få ham tilbake etter noen år ute som en enda bedre spiller, sier Broks.

Tøff uke

BKT åpnet nervøst og kom tidlig under i 1. sett. De hevet seg imidlertid mange hakk i 2. sett og snudde 7–11 til en 15-14-ledelse, som de holdt til 21–20. – Vi gjør et veldig bra 2. sett etter en nervøs åpning. Vi får senket skuldrene og gjør en heroisk innsats, så det er synd vi glipper mot slutten, sier Broks.

Både han og Østvik tror fortsatt det er muligheter for å gå videre i europacupen.

– Vi må vinne 3–0 i Danmark. Da får vi ett «Golden sett» som avgjør alt. Det er mulig om vi spiller slik vi gjorde i 2. sett i dag, sier Østvik.

– Alle som kan volleyball ser at dette (Gentofte) er et meget bra lag, men det er muligheter, sier Broks.

Lørdag spiller de borte mot Nyborg, søndag venter Førde borte, foran returoppgjøret i København neste tirsdag.

– Det blir en lang reise og vi reiser med en 10 manns tropp og søvn og næring blir viktig, men vi er klar for utfordringen som venter oss, sier Broks.

Som synes det var stas med såpass mange folk i Tromsøhallen.

– Vi skulle gjerne gitt dem enda mer spenning, men det er uansett utfall i europacupen mer spenning i vente. Vi har Nordic League hjemme i Tromsøhallen om kun to uker med kamper mot islandske HK, Randaberg og danske Marienlyst, som er det neste beste laget i Danmark etter Gentofte. Målet er å gå videre fra gruppespillet der og det kan vi klare, sier Broks.

Han mener kampen var et langt steg i retning.

– Vi har slitt i sesongåpningen og dette var et langt steg i riktig retning. Nå skal vi få et par gode opplevelser i serien og så kan det bli en veldig god sesong for oss, sier Broks.