GENTOFTE/TROMSØ: Etter hele tre 3-0-tap sist uke, en av de mot hjemme Gentofte (de andre mot Nyborg og Førde borte i serien), hadde BKT alt å vinne i bortekampen mot det danske laget.

Fasiten var enkel, vinne 3–0 eller 3-1, for å få et «golden set», som ville avgjøre hvilket lag som skulle gå videre til 2. runde i europacupen.

BKT åpnet forrykende og gikk rett i strupen på danskene.

Etter få minutter var BKT opp i en fem poengs ledelse (6-11). De ledet også med fem poeng senere i perioden (9-14), men så våknet Gentofte og snudde 13–17 til 18-17, med fem poeng på rad.

Etter det holdt danskene hodet kaldt og tok det 1. settet med sifrene 25–21. Dermed måtte BKT vinne tre sett på rappen for å få «golden set», men i 2. sett var de aldri i nærheten og ble smadret med hele 25–12. – Det er fryktelig synd at vi ikke tar 1. settet. Vi hadde de virkelig ned i knestående en periode vi ledet med fem poeng og hadde vi tatt det settet, kunne kampen fort ha bikket i vår favør, sier BKT-trener Edgar Broks til iTromsø like etter kampslutt.

Slo tilbake

Med «ingenting» å spille for, slo likevel BKT tilbake i 3. sett og var atter en gang oppe i en fem poengs ledelse (3-8).

Gentofte snudde til 14-13, men BKT slo tilbake tre strake poeng (14-16), en ledelse de holdt helt til 23–23. Men Edgar Broks sine gutter holdt hodet kaldt og vant settet 23–25. I 4. settet kom slo BKT tilbake fra 8–4 til 8-8, men så var det bom stopp.

Gentofte vant settet komfortabelt 25–18 og sikret dermed 3-1-seier og avansement til 2. runde i europacupen.

– 2. settet ble en reaksjon på skuffelse av å ikke holde helt inn i 1. settet. I 3. settet viser vi at 1. settet ikke var en blaff og den selvtilliten er utrolig deilig å ta meg seg videre i serie— og cupspill og ikke minst til Nordic League senere i måneden, sier Broks.

– Følelsen av å vinne sett igjen var veldig bra. Det er lenge siden og kampen i dag er årsbeste av oss, legger han til.

Uviss økonomi

Broks vet ikke om klubben har gått med tap eller overskudd etter det korte Europa-eventyret.

– Økonomien i det vet jeg faktisk ikke noe om, men vi hadde en hjemmekamp med mange tilskuere og ikke minst har det vært en fin erfaring for oss.

På spørsmål om klubben hadde hatt råd til en ny runde, svarer Broks slik.

– Vi hadde som mål å gå videre og det er stadfestet i styret at vi skal spille europacup, så det hadde vi klart. Dessverre var vi ikke gode nok, sier Broks.

Cupen neste

Nå venter to nye kamper allerede førstkommende helg mot 1.-divisjonslaget Dristug i kvartfinalen i cupen.

– Vi møter de borte på lørdag og hjemme i Tromsø på søndag i Gyllenborghallen. Det var rett og slett ikke mulig for oss å spille noen andre helger og for Dristug er det vanskelig å spille midtukekamper, så vi sa ja til å spille hjemme i Tromsø dagen etter, sier Broks.