SANDNES (Aftenbladet): — Det handler om å avslutte sesongen med stil og på oppadgående formkurve. Da er alt mulig i en kvalifisering. Det er ikke stor forskjell på de tre-fire nederste lagene i eliteserien og de tre-fire øverste i 1. divisjon, sier Bengt Sæternes til Aftenbladet.

Sandnes Ulf ligger på 4. plass og har tre poeng forsprang på Jerv på 7. plass. Det er lagene fra 3-6. plass som spiller kvalifisering mot hverandre og til slutt den avgjørende opprykkskampen mot laget som blir tredje sist i eliteserien.

For de lyseblå blir det viktig å bli nummer tre eller fire. Da får du fordel av hjemmekamp i den første kvalikkampen.

— Frykter du at dere kan havne utenfor topp seks?

— Dersom vi ikke vil dette nok, kan kvalfiseringen også ryke. Da vil sesongen være fullstendig mislykket. Uansett er vi sjanseløse i en kvalifisering dersom vi opptrer som mot Bærum, svarer Sæternes og viser til 0-2-tapet mot bunnlaget forrige helg.

Sæternes mener de må ta seks poeng på de tre siste kampene for å være sikret en fin tabellplassering foran de avgjørende kvalifiseringskampene. Han er veldig opptatt av å påpeke at veien til opprykk tross alt er kortere nå enn den vil være i starten av en ny sesong i 1. divisjon.

— Hvilket eliteserielag tror du havner i kvalifisering mot 1. divisjonslaget?

— Det er vanskelig å spå, men det lukter litt Start. Vi har keeperen deres og i tillegg Solomon Owello. Det står litt skrevet at det blir dem vi møter dersom Sandnes Ulf kommer seg dit, svarer Sæternes.

— Alt er fortsatt opp til oss selv, vi er ikke avhengige av noen andre. Men viljen til å ønske det sterkt nok må ligge i bunn, legger Sæternes til foran søndagens hjemmekamp mot Levanger.