• Se formtabellen nederst i saken!

Ny helg, nytt Bryne-tap.

Når tre serierunder gjenstår, står Bryne ved kanten av stupet. Etter en forglemmelig sommer og høst for de fotballinteresserte på Jæren, er det i øyeblikket kun målforskjellen som gjør at Bryne ligger over streken. Dessverre for jærbuen stopper ikke de dårlige nyhetene der.

Én seier, to uavgjorte og syv tap er fasiten på de ti siste kampene. Ingen lag i førstedivisjon er i dårligere form enn Bryne. Det gir grunn til bekymring før de tre siste seriekampene som skal avgjøre lagets videre skjebne i divisjonen.

Energilekkasjer

— Det har ikke blitt mange gode opplevelser de siste månedene. Vi har selvfølgelig lest tabellen og vet at situasjonen er alvorlig. Vi mangler rett og slett den nødvendige flyten. Men jeg er helt sikker på at vi skal finne ut av det, sier Bryne-kaptein Anders Kristiansen.

Han er fullstendig klar over at Brynes ti siste kamper ikke akkurat gir løfter om en positiv sesongavslutning på Jæren. Hele sesongen har snakket på Bryne gått på å klare en av de fire plassene som gir kvalifisering til eliteserien. Nå risikerer i stedet den tradisjonsrike klubben å rykke ned. For Kristiansen frister det ikke mye å spille lokaloppgjør mot Ålgård neste sesong.

— Det tenker vi ikke på en gang. Vi kan ikke det. Nedrykk er ikke et alternativ slik jeg ser det, sier Kristiansen.

- Hvorfor har det gått så galt denne sesongen?

— Det har vært mange energilekkasjer, sier Bryne-kapteinen og nevner blant annet utfordrende økonomi og sommerens salg av viktige spillere som Viljar Vevatne og Henrik Breimyr.

— Samtidig kan vi ikke bare skylde på det. Vi i spillergruppen har ikke gjort en god nok jobb. Vi har satt oss i denne situasjonen og må selv komme oss ut av den. Det er bare hardt arbeid som gjelder.

- Dere har vunnet én av de siste ti kampene. Hva er det som tilsier at det plutselig skal snu i avslutningen?

— Vi har to av de tre siste kampene på hjemmebane. Nå handler det om å slå Follo neste helg, få en god følelse der og bygge på det, sier målvakten.

Larsen sitter trygt

I forrige uke hadde Bryne et styremøte der den sportslige situasjonen ble gjennomgått. Konklusjonen var at styret fortsatt har tro på Gaute Larsen og at det ikke var aktuelt å gjøre forandringer på trenersiden.

0-1-tapet mot Levanger i helgen har ikke fått styret til å forandre mening.

— Vi gjorde et vedtak på at vi står ut sesongen og slik kommer det også til å bli, sier styreleder i Bryne, Nils Steinsland.

Brynes tre siste seriekamper er mot Follo (hjemme), Ranheim (borte) og Bærum (hjemme). På de tre kampene må de kanskje ta fem poeng for å beholde plassen – like mange som klubben har tatt på de siste 10 serierundene. Steinsland innrømmer at det er en tøff og vanskelig situasjon klubben befinner seg i.

— For hver kamp vi ikke vinner så øker presset. Vi må snu dette og det er på ingen måte umulig. Mot Levanger fortjente vi mer enn null poeng og vi har ikke mistet troen på at vi skal klare det. Mister vi troen har vi ingen mulighet, sier Steinsland.

Formtabell

Antall poeng de siste 10 seriekampene:

1. Brann22 poeng

2. Kristiansund22 poeng

3. Sogndal 18 poeng

4. Jerv17 poeng

5. Ranheim17 poeng

6. Hødd16 poeng

7. Fredrikstad15 poeng

8. Åsane14 poeng

9. Nest-Sotra13 poeng

10. Sandnes Ulf13 poeng

11. Follo12 poeng

12. Hønefoss12 poeng

13. Levanger10 poeng

14. Bærum9 poeng

15. Strømmen 8 poeng

16. Bryne 5 poeng