TRONDHEIM (adressa.no): Til Adresseavisen i dag bekrefter skiforbundets generalsekretær Stein Opsal at Petter Northugs splitter nye kleskolleksjon, som er på vei ut i Coop-butikkene, må være borte fra hyllene om Northug skal kunne delta i ski-VM i Falun.

Direkte konkurrenter

— Vi nekter overhodet ikke Petter Northug å delta i VM og verdenscup, men han må følge lovverket. Det er i så fall han selv som tar valget om ikke å være aktuell for VM, sier Opsal til Adresseavisen (Krever innlogging).

Kleskolleksjonen skal være utviklet av Northug og Swix i fellesskap, og består av en serie med vinterfritidsundertøy, fra ullundertøy, fleecetøy og turskidress, via dunjakke til lue og skihansker. Kommunikasjonsdirektør Kristin Paus opplyste i forrige uke at kolleksjonen er på vei ut i butikkene i disse dager.

Swix, som brøt med landslaget i vår, er direkte konkurrent til skiforbundets leverandør Bjørn Dæhlie Technical Wear.

Ordknapp Coop-sjef

Da adressa.no pratet med Paus onsdag formiddag, var hun ordknapp. Hun ønsker ikke å si noe rundt utviklingen i saken, der Petter Northug i realiteten må velge mellom ski-VM i Falun og muligheten til å selge sin rykende ferske kleskolleksjon.

— Jeg ønsker ikke å kommentere noe mer før vi har noe nytt, sier Paus.

— Vi må nesten komme tilbake til dette når saken blir avgjort, legger hun til.

Lørdag går den endelige fristen ut. Dersom Northug ikke har signert avtalen med skiforbundet innen den tid, er han uaktuell både for verdenscup og Falun-VM. Samtidig vil han da ha mulighet til å profilere sine private sponsorer fritt, samt selge den nye kleskolleksjonen i Coop-butikker rundt om i landet. Det sportslige høydepunktet vil i så fall sannsynligvis bli Vasaloppet i etterkant av VM.

Unntak på Beitostølen

Adresseavisen er kjent med at Northug slipper å forholde seg til avtalen umiddelbart, hvis han signerer i løpet av de nærmeste dagene. Partene skal ha forhandlet seg frem til en løsning som gjør at avtalen trår i kraft først etter sesongåpningen på Beitostølen i slutten av november.

Petter Northugs manager Are Sørum Langås ønsket ikke å kommentere saken tirsdag kveld. Adressa.no lyktes onsdag formiddag ikke å komme i kontakt med John Northug, som forhandler med skiforbundet på vegne av sin sønn.

Det skal ikke være planlagt flere forhandlingsmøter før fristen går ut lørdag. Skiforbundet mener at ballen nå ligger hos Petter Northug.

— Det handler om å beskytte idrettens markedsrettigheter. Skiforbundet eier samtlige markedsrettigheter til løpere som til enhver tid er uttatt på forbundets landslag eller representasjonslag, påpeker Stein Opsahl.