Sveits’ tidligere landslagssjef, Guri Hetland fra Meråker, er ansatt som Trondheims VM-general. Det ble klart da søkerkomitéen for ski-VM i Trondheim 2021 hadde sitt første møte onsdag.

Hetland har fått jobben som prosjektleder for VM-søknaden. Første del skal leveres innen 1. mai 2015. Avgjørelsen faller på FIS-kongressen i Cancun i Mexico juni 2016. Hun bor i sveitsiske Davos, men i løpet av våren flytter hun tilbake til Trondheim.

— Utrolig spennende

Hetland har ikke vært tilgjengelig tirsdag, men da Adresseavisen tidligere i oktober skrev at Hetland var aktuell for prosjektlederstillingen sa hun at hun ikke ønsket å foregripe begivenhetene, men at hun håpet å være en aktuell kandidat.

— Når det er sagt har jeg veldig lyst til å bidra. Det er et utrolig spennende prosjekt, med stort engasjement og entusiasme blant dem jeg prater med, utdypet hun.

Frem til i dag har hun vært hyret inn for å kartlegge beslutningsprosessene i Det internasjonale skiforbundet (FIS), slik at Trondheim står best mulig rustet til å påvirke til fordel for seg selv.

— Skisporten står ekstremt sterkt i Trøndelag, og et VM vil gi motivasjon for unge utøvere i landsdelen. Den planlagte anleggsutviklingen i Granåsen er viktig for hele idrettsmiljøet i byen. Og ikke minst vil et VM kunne gi et løft for hele regionens næringsliv, for turisme og kulturliv, sa Hetland.

Fornøyd med Hetland

Skipresident og nestleder i søkerkomitéen, Erik Røste, gleder seg over at Hetland blir VM-general.

— Nå handler det om å lage en god søknad med et spennende konsept. Samtidig er det viktig å ivareta og benytte seg av det flotte regionale engasjementet som er til denne søknaden. Vi er av den oppfatning at Guri kan fylle disse rollene på en meget god måte, sier han.

Guri Hetland har de seneste årene vært herretrener og landslagssjef for Sveits’ langrennslandslag. Hun har også erfaring som teknisk delegert i FIS og var rennleder da Trondheim arrangerte verdenscup i langrenn i 2009. Ordfører i Trondheim kommune, Rita Ottervik (Ap) leder søkerkomitéen.