Jahn Ivar «Mini» Jakobsen fikk en startplass i Bodø Håndballs kamp mot Drammen i 50-årsgave av klubbens daglige leder, Tor-Arne Aga.

50-åringen var nær scoring etter fem minutter, men ble stoppet av Drammens målvakt, Mathias Kolstad Holm.

Den tidligere fotballspilleren er ikke den første kjendisen som har entret håndballbanen i 2015. I mars gjorde Senkveld-programleder Thomas Numme comeback for Runar.

Twitter-kritikk

Etter Bodø-debuten for Mini har folk rast fra seg med kritikk på det sosiale mediet Twitter.

— Vanskelig å ta håndball seriøst når det slipper til Numme og Mini. Ville aldri skjedd at en håndballspiller fikk spille i Tippeligaen, skriverRolf Arne Holmen.

Fortviler over bommen etter han kom alene mot Mathias Kolstad Holm. Foto: Kent Even Grundstad

Også eliteseriespiller Steffen Stegavik tok det sosiale mediet i bruk da han også virket skuffet over BHKs stunt.— Det blir bare en bjørnetjeneste for å skape litt ekstra folk på en kamp. Bare i håndball man lar slike stunt få tilgang, skriver Elverum-spilleren etterfulgt av et tommel ned-symbol.

Brannfakkel

Daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen, er også svært kritisk til det han beskriver som et PR-stunt av Bodø-klubben.

— Jeg kaster en brannfakkel nå og skjønner at det er en artig greie. Jeg føler det undergraver håndballproduktet. Det gir kanskje en kortsiktig gevinst, men man tjener ikke på dette i lengden, sier Sivertsen.

Her blir «Mini» presentert som BHK-spiller før kampen. Foto: Kent Even Grundstad

Han understreker at Bodøs stunt kan ødelegge troverdigheten til sporten.— Det ødelegger troverdigheten. Dette ville aldri skjedd under en fotballkamp, noen har gjort det på treninger, men det blir noe helt annet, fortsetter han og legger til: Dette var en avgjørende kamp som Bodø måtte vinne. Det blir litt uproft.

Interessen

Den daglige lederen ønsker at publikum skal møte opp på kamp for å se på idretten, ikke kjendiser.

— Man ønsker jo å gjøre folk interessert i sporten, ikke i gjesteopptredener. Det blir litt som å tisse i buksa for å holde varmen, det fungerer der og da, men fungerer ikke i lengden, sier han videre.

Han legger frem et eksempel dersom Kolstad skulle gjort det samme.

— Vi kunne sikkert fått Petter Northug til å spille fem minutter for Kolstad. Da hadde vi sikkert solgt 10.000 billetter, men da kommer folk for å se på Northug og ikke Kolstad. Jeg tror ikke noen hadde tenkt at vi hadde hatt et bedre produkt av den grunn, fortsetter Sivertsen.

Uenig

Daglig leder i BHK, Tor Arne Aga, er uenig i at dette var en uproff greie av klubben.

— Folk kan mene det de vil. Man har forskjellige meninger, vi står for at vi valgte å gjøre det, og jeg synes det var en bra greie, sier Aga til adressa.no.

Han forteller også at dette ikke var et PR-stunt av klubben, men heller en utfordring til «Mini».

— Han mente at å spille i eliteserien ikke ville vært noe problem så han tok utfordringen vi ga han. Det var en morsom greie vi gjorde, men det kommer ikke til å bli hverdagslig, fortsetter Aga.

Ikke respektløst

Den nybakte eliteseriespilleren mener selv at dette ikke var respektløst overfor motstanderne.

— Vi hadde en dialog med Drammen, og de aksepterte at jeg skulle spille, så det var ikke noe respektløst over det, sier Jakobsen

«Mini» var selv litt skeptisk i forkant om å gjennomføre det hele.

— I ettertid synes det var helt greit. Vi var i tvil selv, men bestemte oss for å gjennomføre det. Jeg skjønner at folk synes det er rart med å sette inn en 50-åring og alt det der, men det gikk bra, og jeg dreit meg ikke ut, fortsetter han.

50-åringen synes ikke dette setter sporten i et dårlig lys.

— Det er i håndball man har muligheten til å gjøre dette. Det var for å lage litt show og det ble et bra arrangement, avslutter han.