Joshua Kimmich (20) var i dag til stede på en pressekonferanse for første gang som Bayern München-spiller.

Den 20 år gamle midtbanespilleren er mannen som på sikt skal erstatte landslagsprofilen Bastian Schweinsteiger (30) i den tyske storklubben. 30-åringen er heftig linket til Manchester United, og nå kan det se ut til at det kun gjenstår detaljer før overgangen blir offentliggjort.

Fotballrykter: Få med deg siste nytt!

NY SPILLER: Karl-Heinz Rummenigge presenterer her Joshua Kimmich som ny Bayern München-spiller. Foto: AP

På dagens pressekonferanse avslørte nemlig Kimmich at Schweinsteiger forsvinner fra Bayern.– Jeg synes det er synd at Bastian forsvinner, sa Kimmich.

Styreleder bekrefter overgangen

Senere tok styreleder Karl-Heinz Rummenigge (59) ordet på pressekonferansen. Da bekreftet også han at Schweinsteiger melder overgang til Manchester United.

– Bastian ønsker å gjøre noe nytt på slutten av karrieren, og han spurte om vi kunne godta hans ønske. Jeg har vært i kontakt med Manchester United. Vi er enige om en overgang, sier Rummenigge.

Bastian Schweinsteiger er en vaskeekte Bayern München-helt. 30-åringen har spilt hele sin profesjonelle karriere i den tyske München-klubben, og han har notert seg for 342 kamper og 45 scoringer.

Schweinsteiger spilte opprinnelig på kanten, men nåværende Manchester United Louis van Gaal omskolerte ham til sentral midtbanespiller da han var Bayern-sjef i perioden 2009 til 2011. Ifølge Bild er overgangssummen på rundt 180 millioner kroner, og Schweinsteiger får ifølge den samme avisen 90 millioner kroner.

Både Manchester United og Bayern München bekrefter at overgangen er i ferd med å gå i orden på sine nettsider.