Da Brann-juniorene vant NM i fjor, sikret de seg samtidig en plass i ungdommens Champions League — UEFA Youth Cup.

Brann må forbi flere hindere for å kvalifisere seg til å møte de virkelig attraktive motstanderne, klubber som Real Madrid, Chelsea og Barcelona.

Tirsdag var Branns sportssjef på plass i den sveitsiske byen Nyon da første utfordring ble trukket.

Av åtte mulige motstanderlag, endte Brann opp med det kanskje vanskeligste: Anderlecht fra Belgia.

Det spilles dobbeltoppgjør, først i Bergen 29. eller 30. september, så returkamp 20. eller 21. oktober.

— Noe av det verste

— Anderlecht var noe av det verste vi kunne få. De kom til semifinalen i turneringen i fjor og er jo nasjonale mestere i en god fotballnasjon. Det blir knalltøft, sier ungdomstrener Carl-Erik Torp.

Dersom Brann greier bragden det vil være å slå ut Anderlecht, venter spanske Villareal eller Servette fra Sveits i neste runde. Det spørs om det er realistisk å ta seg dit.

— Ingenting er umulig, men vi hadde håpet på skandinavisk motstand, slik at sjansene for å gå videre hadde vært bedre. Nå får vi i alle fall kjent på et svært høyt nivå, sier Torp, som fulgte trekningen fra Stadion med resten av lagets trenerapparat.

Belgia er kjent som et av Europas fremste talentutviklingsland. Everton-stjernen Romelu Lukaku er blant mange med bakgrunn i Anderlecht.

— Det blir kjempegøy å få dem til Stadion, og en fantastisk utfordring å møte dem borte, sier Fredrik Pallesen Knudsen.

A-lagsmidtstopperen var kaptein for juniorene som vant NM, og blir en av tre født i 1996 som skal spille UEFA Youth League. Resten av troppen må etter reglene være yngre.

— Fullt mulig

— Det er selvsagt fullt mulig for oss å vinne. Vi har et lag fullt av typer med vinnervilje, som tross alt ble norgesmestere. Anderlecht skal passe seg, sier Knudsen offensivt og med humør.

Deltakelsen i UEFA Youth League regnes som en fjær i hatten for Brann, og et symbol på ungdomsarbeidet som er blitt gjort i klubben de siste årene. Flere spillere har tatt veien fra utviklingsavdelingen i Brann og ut i store ligaer, som Bård Finne i tyske Köln og Andreas Vindheim i Champions League-klare Malmö FF.

Last ned Ballsparks nyeste Brann-podkast via iTunes her.