Etter 22 serierunder i 1. divisjon ligger Brann utenfor de direkte opprykksplassene.

Nå illustrerer klubbens daglige leder, Vibeke Johannesen, viktigheten av å greie opprykk på dramatisk vis.

— Brann er ikke rigget for å spille i denne divisjon. Ett år til i 1. divisjon vil gi oss store konsekvenser. Det kan bli som å ta nedrykket en gang til, sier Johannesen.

— Det er like alvorlig for Brann ikke å rykke opp, som det var å rykke ned?

— Ja, helt riktig. Det vil jeg tro.

Brann-toppen regner med et interessefall dersom klubben blir værende i divisjonen. Publikumsoppslutningen har, etter forholdene, vært god i år. Støtten fra sponsorer har også vært gledelig stabil, mange forlenget sine avtaler da Brann slet tungt i fjor.

— Med et år til i 1. divisjon, er spørsmålet om vi klarer å fornye avtaler som går ut. Mange støttespillere kan ønske å være med ett år, men det gir mindre uttelling for dem ikke å ha Brann i eliteserien, sier Johannesen.

De fleste store avtaler mellom Brann og sponsorer er kontraktsfestet til å vare utover 2015. — Det er ikke sikkert at dem vi skal re-forhandle med ønsker å komme hit for å se en kamp mot Jerv eller Follo en gang til.

Johannesen går langt i å si at 1.-divisjonsåret har vakt interesse ved å være et annerledesår. Supporterne har respondert på klubbens helt konkrete utfordring om å ta seg opp igjen på første forsøk.

— Jeg er ikke sikker på at den effekten vil være der hvis det blir ett år til, sier Johannesen.

Tallene hun og Brann presenterte mandag, viser 1,7 millioner kroner i overskudd første halvår av 2015. Det overskuddet er takket være eksterne gaver, ikke minst fra Trond Mohn.

Brann har fått ned spillernes lønnsutgifter og fått inntekter på spillersalg i 2015. Men ikke i stor nok grad til å møte inntektsfallet.

Brann har sendt regnskapstallene til Norges Fotballforbund og håper å bli liggende i den såkalte gule sonen.

Last ned Ballsparks nyeste Brann-podkast via iTunes her.