— Petter har sagt fra til meg når han mener jeg er blitt for høy på pæren og for aggressiv på banen, forteller rallycrossjåføren Andreas Bakkerud.

23-åringen fra Bergen ble nummer fem i rallycross-VM sammenlagt i fjor. Onsdag stilte han opp for pressen sammen med sin hovedrival og fjorårets verdensmester Petter Solberg under et arrangement på Ullevaal stadion.

Årets rallycrossesong starter i Montalegre i Portugal 24. april.

— I fjor tok Bakkerud av lite grann, og det ble litt "over the top". Da måtte jeg si fra til ham, og han kom litt mer ned på jorden igjen, sier Solberg.

Mente seg torpedert

De to hadde flere tette kamper gjennom sesongen i fjor, men det toppet seg under VM-runden i Höljes da Bakkerud kom seg foran Solberg i siste sving i siste runde og knep annenplassen foran motorsportlegenden. Solberg mente Bakkerud opptrådte usportslig og følte seg torpedert av bergenseren.

— Petter og jeg kjenner hverandre godt, og er ganske like utenfor banen. Jeg er veldig sulten i hans øyne. Kanskje litt for sulten, sier Bakkerud.

40 år gamle Solberg, som også er tidligere verdensmester i rally, synes 17 år yngre Bakkerud minner om ham selv som ung.

— Jeg synes han er verre enn meg. Men han er god, og i hans alder var jeg som ham, jeg også. Jeg var veldig cocky, sier en smilende Solberg og fortsetter.

— Jeg har sett noen gamle TV-intervjuer av meg. Jeg var halvgæren, men jeg har roet meg kraftig ned, sier Solberg.

Bakkerud startet forrige sesong svært bra, men falt av utover året, selv om han ble lagmester for sitt Olsberg-team sammen med makker Reinis Nitiss. Det mener Solberg at konkurrenten må lære av. For han ønsker at Bakkerud skal gjøre det bra. Solberg mener førerne fra et lite land som Norge må samarbeide for å utvikle hverandre.

— Han gjorde det bra i starten, men så mistet han fokus og dermed prestasjonene. Jeg har sagt til ham at han må holde samme fokus gjennom sesongen, og ikke ville for mye i hvert løp.

Lover ingen harmoni

Bakkerud sier nå at han vil lære av sin veterankonkurrent. Bergenseren innser nå at det ikke er lurt å gå for seier hele tiden. Av og til kan det være lurere å safe inn en tredjeplass, enn å satse alt hele tiden, komme ned på listen og dermed tape poeng i VM-sammendraget.

— Jeg må konsentrere meg enda mer om å få bilen til mål hver gang og ikke alltid nødvendigvis gå for seier, sier Bakkerud.

Han kan likevel ikke love at det blir helt harmonisk mellom ham selv og Solberg i år.

— Petter er den beste, som jeg ønsker å slå. Jeg drømmer om å bli verdensmester, og vi kommer sikkert til å ha våre fighter i år også, sier Bakkerud.

Ford-sjåføren føler seg nå godt forberedt til sesongstart. Det samme gjør Solberg.

— Alt med bilen (Citroën) er blitt bedre og sterkere, sier Solberg som kjører for sitt eget team og lønner seg selv.

PS! På pressekonferansen onsdag ble det klart at også en tredje nordmann satser i VM-sammendraget i rallycross i år, nemlig 39 år gamle Tord Linnerud fra Gjøvik.

VM-rundene i rallycross 2015

24.–26. april: Montalegre, Portugal

1.–3. mai: Hockenheimring, Tyskland.

15.–17. mai: Mettet, Belgia.

22.–24. mai: Lydden Hill, Storbritannia.

19.–21. juni: Estering, Tyskland.

3.–5. juli: Höljes Motorstadion, Sverige.

7.–8. august: GP3R, Canada.

21.–23. august: Hell, Norge.

4.–6. september: Lohéac, Frankrike.

18.–20. september: Barcelona, Spania.

2.–4. oktober: Istanbul, Tyrkia.

16.–18. oktober: Franciacorta, Italia.

27.–29. november: San Luis, Argentina.