Bernard Hopkins er klar for sin 66. profesjonelle kamp i bokseringen, og han er klar til å slå sin egen aldersrekord som boksemester.

Han bryr seg lite om at han nærmer seg et halvt hundre år, og at han har vært aktiv bokser i mer enn en mannsalder (25 år). Dersom han slår russiske Sergej Kovalev (31) lørdag kveld og tar tittelen hans i lett tungvekt, kommer Hopkins bare til å savne to måneder på å være 50 år når han blir verdensmester. Det er rekord.

Hopkins er også et forbilde for Cecilia Brækhus .

— Det er utrolig morsomt at han ennå holder det gående. Han har jo holdt på veldig lenge, og når han nå har dratt på årene, har han omtrent klart å gå imot alle fysiske lover og beholdt tittelen som verdensmester, sa Brækhus til Bergens Tidende i høst.

Bernhard Hopkins flekser muskler under innveiingen.

Han har selv den gamle aldersrekorden, og det er lenge siden han slo George Foreman, som ble verdensmester som 45-åring. Hopkins fleiper og sier at han var rene ungkalven sist gang han kunne stikke hjem med et mesterbelte.Men Hopkins er ikke så opptatt av alder.

— Alder er egentlig bare et tall. Det betyr ikke stort, sier han før møtet med russeren i spillebyen Atlantic City.

- Noe annet

— Dette handler ikke om å være en topputøver, en idrettsmann eller en bokser. Nei, dette handler om noe langt annet, mener Hopkins. Han startet sin profesjonelle karriere i bokseringen i 1988, da Ronald Reagan var president i USA.

— Når dette ikke dreier seg om å være idrettsmann eller bokser, så dreier det seg for meg om å være en real mann. Jeg har vært her på kloden siden 1965, og jeg har vært spesiell helt siden jeg ble født. Det er det dette dreier seg om, sier legenden Bernard Hopkins.

POPULÆR: Foto: NTB scanpix

Han har selv mesterbeltene til World Boxing Association (WBA) og International Boxing Federation (IBF) i lett tungvekt, og nå er han skråsikker på at han skal kunne innlemme Kovalevs World Boxing Organization-belte i samlingen.

I krig

— Jeg bryr meg ikke om hvem jeg skal møte i ringen. Når jeg tar skrittet inn i ringen, er jeg i krig med alt og alle. Da er det den sterkestes rett som gjelder. Jeg er klar til å måle krefter mot Kovalev, men jeg vet det blir en tøff og hard kamp mot russeren, sier Bernard Hopkins.

Og Kovalev er enig i at dette er en spesiell kamp.

— Alle veier har ført til denne kampen. Dette er en stor kamp for meg og karrieren min. Jeg har nok aldri vært i ringen med en tøffere og vanskeligere motstander, sier Kovalev.

— Det er liten tvil om at Bernard Hopkins er en legende. Han er en professor blant alle profesjonelle boksere. Derfor er det en farlig kamp for meg, men ikke bare det - kampen er farlig for Hopkins også. Vi er to tøffinger som møtes, slår russeren fast noen timer før han skal ut i sitt livs kamp, mot en av de virkelig store og historiske skikkelsene innen profesjonell boksing.

(Bergens Tidende / ©NTB)