KØBENHAVN (bt.no): Vinner Cecilia Brækhus (32) kampen sin mot Ivana Habazin (24) lørdag, blir hun den første kvinnelige bokseren – uansett vektklasse – til å ha verdensmesterbeltene i alle de fire største forbundene.

— Som oftest er det tre-fire boksere som deler på de viktigste beltene, så å klare å ta alle, vil være et veldig tydelig stempel etter meg. Kronen på verket, sier Brækhus til BT.

Fra før er Brækhus verdensmester i WBO, WBA og WBC. Habazin har det fjerde, gjeve mesterbeltet, det fra IBF-forbundet.

Jermain Taylor treffer Bernard Hopkins i en kamp i Las Vegas i 2005. På lørdag kan Cecilia Brækhus komme opp i de to bokselegendens selskap. Foto: FOTO: NTB scanpix

Når de møtes, tar vinneren alle sammen.

— Kvinneboksingens største kamp

— Det er soleklart den største kampen i kvinneboksingens historie, sier promotor Kalle Sauerland til BT.

På herresiden er det to boksere som har oppnådd bragden enten Brækhus eller Habazin klarer lørdag: Jermain Taylor (38) og Bernard Hopkins (49). Hopkins var – utrolig nok – i ringen så sent som i april, og kanskje enda mer utrolig: han forsvarte nok en gang tittelen som verdensmester.

— Det er helt vilt å kunne havne i det selskapet. Jeg prøver bare ikke å tenke for mye på det, sier Brækhus.

Spesielt Bernard Hopkins er et navn hun ser opp til.

— Det er utrolig morsomt at han ennå holder det gående. Han har jo holdt på veldig lenge, og når han nå har dratt på årene, har han omtrent klart å gå imot alle fysiske lover og beholdt tittelen som verdensmester, sier Brækhus.

Hopkins har i sin karriere gått 65 kamper, vunnet 55, tapt seks og seiret på knock out 32 ganger. Taylor har 37 kamper på CV-en, med 32 seirer, 20 på knock out.

- Gjør den historiske muligheten kampen til karrierens mest spesielle?

— Jeg har hatt flere store kamper, men på grunn av de fire beltene og det historiske preget, er denne enormt spesiell, sier Brækhus, som er ubeseiret i 25 proffkamper.

Team Sauerlands første

At selskapet hun kan havne i er så eksklusivt som det er, velger Sauerland å illustrere ved å gi eksempler på hvem som ikke har greid å samle de tyngste beltene.

— Floyd Mayweather har ikke klart det. Vladimir Klitsjko har ikke klart det. Det sier alt om hvor stor prestasjonen er, sier Sauerland.Øynene hans gløder når han snakker om betydningen kampen har.

— Vi i Team Sauerland har drevet promotorvirksomhet verden over i 39 år, men dette er første gang vi har klart å samle alle de store beltene i én kamp. Norsk boksing kommer i hvert fall ikke til å oppleve noe sånt på lenge.

Har snakket om det i årevis

- Når begynte dere og Brækhus å drømme om at det var mulig å få til?

— Første gang vi snakket om det, tror jeg var da hun fikk sitt første verdensmesterbelte. Det er mange år siden nå, og veien til en kamp som dette har vært veldig lang.

Cecilia Brækhus sier hun har tenkt å få det til «en stund». Etter at hun slo Jessica Balogun i Schwerin i Tyskland i juni, krevde hun nærmest å få møte Habazin, fordi kroaten hadde IBF-beltet.

— Ikke først og fremst fordi jeg har lyst å bli historisk, men fordi jeg vil vise at jeg er best. Den historiske delen av det, er først og fremst en bonus.

Så kan man spørre seg om Brækhus trenger et fjerde belte for å vise at hun er best.

— Kampen er en stor mulighet for henne. Sånn hun ser det, er det ikke ekstra press på grunn av muligheten til å ta alle beltene. Det gir henne bare ekstra motivasjon, sier Brækhus’ trener Otto Ramin.