SJUSJØEN (Aftenposten): Resultatet var som i fjor: Tiril Eckhoff ble slått av italienske Dorothea Wierer i sesongåpningen. 3,1 sekunder skilte den norske jenta fra seieren. Én bom kostet Eckhoff seieren, men den missen ergret ikke den norske jenta det minste:

— Jeg skjøt ganske mye bedre enn i fjor på denne tiden. Det var vind og vanskelig. Slike forhold blir det i Östersund (verdenscupstart om snaut to uker) også, fortalte 25-åringen fra Fossum.

- Mye å jobbe med

I fjor forlot hun Sjusjøen med to andreplasser, men bare et par uker senere var hun best av alle da hun vant sprinten i verdenscupen i Östersund.

Hun har fortatt noen endringer på børsa, og etter at Steinar Mundal kom inn som langrennstrener er det blitt endringer i sporet også.

— Vi har jobbet med teknikken fra dag én med Steinar. Jeg føler at jeg er blitt litt bedre på dobbeldans. Men jeg går ikke feilfritt ennå. Jeg har mye å jobbe med før jeg kan si at jeg er perfekt, sa Eckhoff.

Hun mente langrennsformen var bedre på denne tiden i fjor.

— Jeg hadde mer overskudd da. Nå har jeg trent frem til sesongstart og ikke sluppet opp noe på treningen.

— Nå ser jeg veldig frem til å komme i gang med verdenscupsirkuset. Jeg har fått mer erfaring, la hun til.

Solemdal: - Ble for usikker

Den erfaringen kommer godt med. Etter at hun tok sin første seier i verdenscupen i fjor, fulgte en sesong med mye opp og ned – dessverre mest av det siste.

Bror og landslagssjef Stian Eckhoff poengterte også at Tiril har trent mye inn mot starten:

— Hun har absolutt mer å gå på!

Eckhoff var den eneste av de norske landslagsjentene som var med i teten lørdag.

— Jeg hadde forventet mer av både Marte Olsbu og Fanny Horn Birkeland, sa sjefen.

Også Synnøve Solemdal hadde ventet seg mer av åpningsrennet – i hvert fall på standplass. Hun falt helt igjennom på stående med fire bom og endte som nummer 32. — Jeg er fornøyd med mye av det som skjer i sporet og den liggende serien. Så er jeg veldig misfornøyd med den siste serien. Jeg ble litt for usikker og bakpå. Jeg jobber hele tiden for ikke å bli overspent, men nå var jeg nesten litt for lite spent på den siste serien. Det fungerer ikke. Jeg må ta kontroll over børsa, poengterte Solemdal.

Kaia Wøien Nicolaisen fra Asker ble nest best av de norske på tiendeplass, drøyt minuttet bak vinneren Wierer.