Johann Forfang fikk problemer i tillløpet i dagens første omgang i Bischofshofen. Hælkappen hang igjen på bommen og Forfang mistet nesten balansen. Likevel klarte han å holde nogenlunde fokus og landet på 118,5 meter. Han ble imidlertid slått av Manuel Poppinger som fikk 120 meter.

Det betyr at Forfang ikke er kvalifisert til finaleomgangen i Bischofshofen.

Han forklarer det som skjedde slik:

– Noen har en ganske høy hælkappe på skoen. Min er ekstra høy, og bommen er ganske av. Er du uheldig, får du skoen akkurat under. Da stopper skoen i bommen. Det ødelegger hele hoppet, ingen tvil om det. Jeg rakk ikke å bli engstelig, men måtte sjekke bindingen i tilløpet, så det er klart jeg ble forstyrret, sier Forfang.

– Er fornøyd

SPEKTAKULÆRT: Johann Forfang holdt på å bli en YouTube-hit i Bischofshofen, men han kom seg helskinnet ned. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

Men han er likevel fornøyd med hoppuka totalt sett.– Det har vært en veldig bra opplevelse og erfaring å ta med seg videre. Alt i alt er jeg fornøyd, sier Johann Forfang til NRK.

Tromsøgutten hadde en god sammenlagtplassering i sikte, men nå havner han dessverre lengre ned på listen.

I det forrige rennet, i Innsbruck, tangerte Forfang sin karrierebeste med å bli nummer 12. Totalt ble det en ujevn 1.-omgang for de norske.

Anders Jacobsen er beste nordmann før finaleomgangen, med en 7.-plass. Anders Fannemel gjorde sitt beste hopp på flere konkurranser og ligger som nummer 10. Anders Bardal er nummer 14. Også Rune Velta og Daniel Tande vant sine duell og er klar for finaleomgang, mens Phillip Sjøen er slått ut.