• I fjor var det helt fullt her. Jeg blir overrasket om vi det ikke blir det denne gangen også, sier bartender Martin Langli.

Da Aftenbladet tok pulsen på Super Bowl-stemningen i Vågen like før klokken 23.00 søndag kveld, var det fortsatt halvannen time til kampstart. Likevel var Sportscafeen i ferd med å fylles opp.

  • Vi solgte øl for 45.000 kroner her under forrige Super Bowl. Det er en god kveld for oss med mye folk og god stemning. Jeg tipper det blir flere hundre gjester her når kampen starter, sier Langli.

Satset pengene på Patriots

Allerede klokken 21.00 begynte de første amerikanske fotballdraktene å finne veien opp trappen ved Beverly. Ved et av de beste bordene i lokalet, hadde de fire kameratene Joe Accountius, Mark Ballard, Ryan Paton og Stian Tjensvold slått seg ned. De valgte å være tidlig ute for å sikre seg gode plasser.

Kameratene Mark Ballard, Ryan Paton, Stian Tjensvold og Joe Accountius sørget for at Canada og USA var representert i Vågen. Norske Tjensvold stilte med kveldens beste antrekk. Foto: Kristian Kvendseth
  • Jeg håper på New England Patriots. Det er de jeg har satt penger på, sier Mark Ballard med et smil mens kameratene rundt bordet protesterer.Med rikelige mengder stemning i flytene form på bordet begynte de fire å finne kampformen da Aftenbladet var innom.

  • Super Bowl samler hele USA. Det betyr ikke noe om favorittlaget ditt ikke spiller finalen. Jeg er Dallas Cowboys-fan, men Super Bowl må jeg ha med meg uansett hvem som spiller. Mandagen etter kampen er alltid spesiell i USA. Det er mange amerikanere som fester i kveld, sier Joe Accountius.