Jan Jönsson stemplet Daniel Leo Gretarsson som «ikke god nok» etter prøvespillet i høst, men 19-åringen kom allikevel til klubben. Det er nåværende trener Harald Aabrekk veldig glad for.

Det var Aabrekk som anbefalte venstrebacken til AaFK etter å ha sett han under en kvalifiseringsturnering U-19 EM i fjor vår.

– Jeg så han både for Island og for Grindavik i min tid som speider, både som venstreback og venstre stopper. Han er en smart spiller, sier Aabrekk.

Og det positive inntrykket har kun blitt forsterket etter å ha trent den unge islendingen.

– Han tar teoretisk læring veldig greit, og han har tålt treningsopplegget her bedre enn jeg trodde. Jeg tror ikke han har stått over en eneste økt, sier Aabrekk.

God nok

Ferdighetsmessig har unggutten allerede mye på plass, ifølge treneren. Aabrekk beskriver han som en klok, løpssterk, utholdende spiller som er god én-mot-én. Og med en ok innleggsfot. Det som gjenstår er tilvendingen til et høyere nivå.

– Han må bruke tiden nå på å vende seg til tempoet og slike ting, men han tar det veldig fort. Vi har holdt på en uke nå, og det er imponerende, sier Aabrekk.

– Hvor langt unna er han å kunne bidra i en førsteellever?

– Han er en reell kandidat der allerede nå, slår treneren fast.

Tøff overgang

Gretarsson selv håper selvfølgelig han får sjansen. Men nå ligger hans fokus på sesongforberedelsene.

– Det har vært tøft. Det er en stor forskjell i tempoet her, men det gir meg en god mulighet til å utvikle meg, sier Gretarsson. Han fremhever også utholdenheten som en av sine fremste styrker, sammen med de defensive ferdighetene.

At han nå trenes av mannen som anbefalte han til AaFK, gjør han absolutt ingenting. Tvert imot.

– Det er en veldig god følelse når treneren din har tro på deg, sier han med et smil.

– Harald er en veldig god trener og jeg håper jeg kan gjøre det bra under han, legger den islandske forsvarsspilleren til.