MOLDE (Rbnett): Dulee Johnson har 25 landskamper for Liberia, er svensk mester med AIK og har spilt på øverste nivå i Israel og Nederland. Nå trener 31-åringen med Molde.

— Han har en fortid i mange gode klubber, blant annet AIK og Häcken i Sverige. Dulee holder nivået godt og han holder treningene i gang. Jeg har sett ham de tre siste dagene og det er ingen tvil om at dette er en god fotballspiller, sier Ole Gunnar Solskjær til Rbnett.

foto
PRØVESPILL: Dulee Johnson og Ole Gunnar Solskjær på onsdagens Molde-trening. Foto: TROND HUSTAD

Treningsoppholdet kom i stand gjennom Mattias Moström, som spilte sammen med Johnson i AIK før han kom til Molde i 2007.— Det var Mattias som kom med forslaget, og foreløpig er ikke Dulee noe mer enn en spiller som ønsket å trene med oss. Han blir med til vi reiser til Amsterdam i neste uke, sier Solskjær.

Manageren vet ikke om det vil bli aktuelt å tilby Johnson kontrakt.

— Han er en fri spiller uten kontrakt og han blir i Molde ei lita uke til. Jeg kjenner historien hans og vet at han er god. Så spørs det hvor god han er på trening de neste dagene, sier Solskjær.

Mattias Moström tror absolutt at Johnsen er god nok for Molde.

— Han spilte i den rumenske eliteserien inntil nylig og er en kvalitetsspiller som helt sikkert holder nivået i Tippeligaen. Han er minst like god som jeg husker ham. Han har vist mer og mer for hver trening. Han er utrolig rolig med ballen og slår sjelden bort pasninger, sier Moström om kompisen fra tida i AIK.

Dulee Johnson kom til den svenske klubben Floda BoIF som 16-åring etter at han ble oppdaget på Gothia Cup. Etter fire år i Häcken ble han hentet til AIK i 2006. Der spilte han i tre sesonger før turen gikk videre til Maccabi Tel Aviv.

Etter et nytt opphold i AIK fortsatte karrieren i greske Panetolikos, nederlandske de Graafschap, sørafrikanske AmaZulu, svenske Brage og de to rumenske klubbene Săgeata Năvodari og CSMS Iași.

Johnson slet med alkoholmisbruk i en periode av karrieren og ble løst fra kontrakten i flere av de utenlandske klubbene etter disiplinærsaker. Han er blant annet dømt for promillekjøring.

— Han har opplevd mye som selvfølgelig har påvirket hans rykte, men de tre siste årene har alt vært bra. Jeg merker at han er en annen person enn tidligere, sier Mattias Moström.

I høst spilte Dulee Johnson 2. divisjonsfotball for Moss på korttidskontrakt. Nå er han Bosman.

— Alkoholen ble et stort problem for meg og jeg skjønte at jeg ikke kunne fortsette slik. Avvenningen tok mellom to og tre år, og jeg har lært min lekse. Ingen er perfekte, men folk skal se at man kan endre seg. Jeg er et godt menneske og en god spiller, sa Johnson til Moss Avis i september.