Åge Hareide Åge Hareide Foto: Jan H. Indbjør

Hareide: - Jeg kan ikke si noe om neste arbeidsgiver

Men Åge Hareide bekrefter at han har vært i samtaler med det danske forbundet.

MALMÖ: Åge Hareide forlater Malmö FF. Det har han blitt enig med klubben om og det fortalte han spillerne før onsdagens trening på gamle Malmö stadion.

— Det var riktig å få avklart dette nå, etter alle ryktene de siste ukene og med den usikkerheten det kan ha ført med seg, sa Åge Hareide til Rbnett i forbindelse etter onsdagens trening og det påfølgende pressetreffet på Swedbank Stadion.

Men han vil ennå ikke bekrefte at han forlater MFF for å ta over jobben som landslagssjef i Danmark etter legendariske Morten Olsen.

— Jeg kan ikke si noe om det, eller hvem som blir min neste arbeidsgiver. Det er andre som har regien på det. Jeg har bekreftet at jeg har vært i samtaler med det danske forbundet, og vet at det har vært flere kandidater. Jeg har også tidlig sagt at det ville være en ære å bli spurt. Men jeg har ikke noe svar på det i dag, sa Hareide, foran pressekorpset som hadde rukket fram til det hastig innkalte møtet. Blant disse også noen danske presseteam som hadde hastet over «Broen».

Åge Hareide har hatt to suksessfulle sesonger i Malmö FF, med seriemesterskap og mesterligaplass i fjor, og mesterligaplass også i år.

— Jeg hadde et tre års perspektiv på jobben i MFF, det er vanligvis så lang tid det tar å bygge opp et lag. Men mye var på plass allerede da jeg kom til Malmö, og vi har fått utrettet mye. Jeg irriterer meg over at vi ikke klarte å forsvare seriemesterskapet i år, og at vi ikke er kvalifisert for spill i Europa neste sesong foreløpig. Det betyr samtidig at det kan være bra for Malmö å starte et nytt prosjekt med en ny trener nå.

Han har hatt mange jobbhenvendelser det siste halve året og har sagt nei både til tyrkiske, amerikanske og kinesiske klubber. Han har ganske sikkert en ny trenerjobb klar, men altså uten å ville bekrefte det foreløpig.

Først skal han gjøre unna treningskampen mot Molde FK på Swedbank Stadion torsdag, så drar han med MFF-laget til treningsleir i Malaga før tirsdagens mesterligaavslutning mot Real Madrid.