Hareide ferdig i Malmö: - Har vært i samtaler med det danske forbundet

Åge Hareide slutter som trener i Malmö. Han bekrefter å ha vært i samtaler med det danske fotballforbundet, men hevder han ikke vet om han får jobben.

Den svenske klubben bekrefter i dag at Åge Hareide er ferdig i jobben som trener.

Hareide har hatt stor suksess i Malmö, og har som følge av den gode jobben blitt linket til større jobber. Aller heftigst har ryktene rundt Hareide og jobben som dansk landslagstrener vært, og mye tyder på at det er dit veien går videre for 62-åringen fra Hareid.

Fikk du med deg denne?

— Tar ingen avgjørelse før Madrid-kampen

Under en pressekonferanse onsdag fikk han spørsmål om ryktene:

- Jeg liker ikke svare på hypotetiske spørsmål. Jeg svarer på min tid i Malmø, jeg kan ikke svare for hva som blir min framtidige arbeidsgiver.

- Skal du bli dansk landslagstrener?

— Det vet jeg ikke nå. Det må du høre med DBU (Det danske fotballforbundet) om. Jeg tar ingen avgjørelse før jeg er ferdig i Madrid, sa Hareide.

Malmö møter Real Madrid til den siste gruppespillskampen i Mesterligaen neste uke.

— Jeg har vært i samtaler med dem, for en tid tilbake. De ba om tid til å sondere litt. Så det er DBU som sitter på svaret, sa Hareide.

Hareide sier han setter tiden i Malmø høyt oppe blant høydepunktene i sin karriere:

— Jeg tror beslutningen om å slutte kom da vi ikke kvalifiserte oss til Europa. Da vet jeg at vi blir tvunget til å starte på nytt, sa Hareide.

- En fantastisk tid

I en pressemelding fra Malmö FF onsdag formiddag sto det følgende:

— Jeg takker klubben for to fantastiske år. Takk til spillerne, trenerne og alle ansatte, og takk for all støtte fra supporterne. Det har vært en fantastisk tid, sier Hareide ifølge pressemeldingen.

Møter Molde torsdag

— Jeg har fått beskjed fra Åge om at han ikke kommer til å trene oss neste år. Vi har hatt indikasjoner på det en stund, så prosessen for å finne en ny hovedtrener er allerede i gang, sier sportssjef Daniel Andersson i pressemeldingen.

Nordmannen har tatt klubben til Mesterligaen de to siste sesongene.

Malmö møter Molde til treningskamp torsdag kl. 13 for at begge skal få matchtrening til europacupkampene i neste uke. I forrige uke sa Hareide følgende:

— Det blir spesielt å møte Molde. Jeg er æresmedlem, og så er det en tidlgiere elev som er trener i Ole Gunnar Solskjær. Så det blir veldig spesielt, sa Hareide på pressekonferansen.