Oslo (NTB): Den norske proffstjernen Alexander Kristoff, mener at laget sitt, Katjusja, burde tatt en utestengelse istedenfor å trekke seg fra foreningen for en troverdig sykkelsport (MPCC), melder TV 2. Det russiske laget ble ikke utestengt av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fordi italieneren Luca Paolini testet positivt på kokain. UCI mener at stoffet ikke regnes som prestasjonsfremmende. MPCC derimot håndhever sine reglene strengere, og de ville derfor utestengt Katjusja-laget.

KOMMENTAR:

Det mener Kristoff at laget hans også burde tatt konsekvensen av.

— Jeg mener at når du først har blitt medlem, så må du ta konsekvensen når det kommer. For min del mener så hadde det vært bedre om de tok den straffen. Så får man heller revurdere etterpå om man vil være medlem eller ikke. Det blir for teit å si «nå går ting mot oss, da gidder vi ikke være medlem». Da er ikke medlemskapet verdt så mye uansett, så jeg var litt skuffet over den avgjørelsen, sier Alexander Kristoff til TV 2. — Jeg synes de burde tatt den straffen, men det er ikke opp til meg å bestemme.

Aftenbladets kommentator Tor Gunnar Tollaksen har bedt Kristoff trekke seg fra laget på grunn av dets frynsete rykte.

— Det er mange som mener mye om dette. Vi har hatt to saker det siste året, men igjen å er det ikke store dopingsaker. Det er ikke EPO det er snakk om. Det er kokain og et stoff som nylig kom på dopinglisten. Det er nyanser. Det er ikke grove feil, men det er likevel feil. Det fortjener en straff, men i mediene blir det stått opp som det samme. Doping er doping, men man må kunne se forskjell på ting når man skal måte ut straff. Det er uansett ikke bra for ryktet til Katjusja at det forekommer slike saker, sier Kristoff.

Han understreker at han blir i laget til kontrakten løper ut neste år.

(©NTB)