Han har hatt tre rolige måneder etter biteepisoden med Giorgio Chiellini under VM, men lørdag er Luis Suárez tilbake. Ikke nok med det — en av verdens mest lidenskapelige fotballstjerner returnerer i et av verdens mest lidenskapelige oppgjør.

For i El Clásico-kampene der Fotball-Spanias duopol Real Madrid og Barcelona barker sammen er spenningen som regel på bristepunktet.

Før terminlisten for La Liga skulle offentliggjøres 24. juli var det ingen tvil om hva som var den store snakkisen. Ville Luis Suárez rekke å sone straffen sin før El Clásico? Oppgjøret ble lagt til 26. oktober, dagen etter at Suárez' straff var ferdig sonet. Kunne det være et sammentreff? Nei, mener Suárez.

— Jeg er blant dem som tenker at ting skjer for en grunn. Det er 19 lag, og så er det Real Madrid jeg skal komme tilbake mot, noe må det være, sa Suárez til Revista Barca ifølge sport.es.

Messi og Neymar gleder seg

Både Neymar og Lionel Messi gleder seg til å spille med Suárez.

– For meg er Lionel Messi verdens beste spiller, og jeg er glad for å kunne spille ved siden av ham. Luis Suárez er også blant de beste, og jeg er sikker på at han vil bidra med mange gode kvaliteter til laget vårt, sier Neymar ifølge AFP.

– Vi venter desperat på å få Luis tilbake på banen. Han er en fantastisk angriper, som kommer til å score mange mål for oss. Jeg er glad på hans vegne, for han har vært ute lenge, sier Messi.

Suárez har fått lov til å spille treningskamper under suspensjonen, men lørdag starter alvoret. Barcelona-trener Luis Enrique har latt seg imponere av uruguayaneren.

– Luis er veldig intens på trening. Han er nøye i sitt daglige arbeid, og vi håper han blir en stor bidragsyter for oss. For meg virker det som at han snart er på sitt aller beste, sier han.

Var tynn og veik

Selv om Suárez mener triumfferden mot verdenseliten i fotballen er skjebnebestemt, har den ikke alltid sett åpenbar ut. Mens de to andre medlemmene i Barcelonas fryktinngytende angrepstrio, Neymar og Lionel Messi, var vidunderbarn i ung alder, har veien vært langt mer humpete for uruguayaneren.

Ifølge Daniel Enríquez, som var en av Suárez' første trenere i ungdomsavdelingen til den uruguayanske storklubben Nacional, var Suárez kun den tredje beste spissen i sin årsgruppe, noe som resulterte i mye benkesliting for den nåværende Barcelona-stjernen.

I et intervju med den uruguayanske sportsavisen Ovación forteller Enríquez at Suárez allerede da «kriget for å score mål», men at han var tynn og veik.

Enríquez var usikker på om Suárez ville lykkes som profesjonell fotballspiller, men i mai 2005 debuterte han for Nacional. Mens Neymar og Messi begge havnet i Barcelona da de forlot søramerikansk fotball, var Suárez' første europeiske stoppested mindre glamorøse Groningen.

Først for Groningen, så for Ajax, herjet Suárez i nederlandsk fotball før hans gradvise vei mot toppen fikk sitt neste steg i Liverpool.

I England viste uruguayaneren sin klasse fra et tidlig stadie, men det var først i 2013-14, etter at han i starten av sesongen sonet sin straff for å ha bitt Chelsea Branislav Ivanovic, at Suárez tok steget opp til den ypperste verdenseliten.

— Gråt av lykke

31 mål på 33 ligakamper ble det. Suárez hadde gjort spådommene til ungdomstreneren i Nacional til skamme. Han hadde også motbevist de som ikke trodde han kunne kontrollere sinnet sitt på en fotballbane, i hvert fall så det sånn ut.

For etter at Suárez hadde senket England i den andre gruppespillskampen i VM, svartnet det for ham igjen i kampen mot Italia. De siste dagene har Suárez lettet på sløret om hva som gikk gjennom hodet hans da han ble utestengt fra resten av VM, og ble nektet å delta i all fotballrelatert aktivitet på fire måneder.

– Jeg følte at jeg hadde spolert karrieren. Til å begynne med låste jeg meg inne med familien. Senere reflekterte jeg over det, beklaget og følte meg frigjort, sa han til den katalanske tv-kanalen TV3. Suárez var spesielt bekymret for at hendelsen ville gjøre at Barcelona droppet ham. Til tross for den strenge straffen signerte Barcelona ham i juli.

– Jeg gråt av lykke da avtalen gikk gjennom. Jeg var lykkelig over engasjementet og støtten de ga meg. Det har vært en komplisert tid på grunn av tabben jeg gjorde, sa han.