I et lengre intervju med Barcelonas klubbmagasin, forteller Suarez om suspensjonen etter VM og hvorfor han først benektet at han bet Giorgio Chiellini.

— Det er bra å akseptere at du har gjort en feil og det er hva jeg gjorde. Det tok noen dager fordi du må huske at jeg er bare et menneske og noen ganger er det vanskelig å innse sannheten, sier Suarez.

— Jeg syntes det var tøft å innse og forstå hva jeg hadde gjort. Det var dager hvor jeg ikke ville vedkjenne meg det, sier den tidligere Liverpool-spissen.

Angrer ikke «rasismetingen»

På spørsmål om han angrer på noe av det han har gjort opp gjennom årene - hvor han har bitt motspillere gjentatte ganger, blitt utestengt for rasisme, viljehandset i VM - så må uruguyaneren med det frynsete ryktet si ja.

— Når jeg sier «unnskyld», så er det fordi jeg angrer på noe. Men det har også skjedd at jeg har blitt dømt uten grunn, som rasismetingen. Jeg ble beskyldt uten bevis og det gjorde meg trist. De andre gangene hadde jeg gjort noe galt. Jeg aksepterte det og tryglet om tilgivelse, men rasismetingen, da jeg ble beskyldt uten bevis, det gjorde meg opprørt, sier Suarez.

Riktignok ble han ikke bare beskyldt for rasisme, men også dømt og utestengt i åtte kamper av FA etter bemerkningene mot Manchester Uniteds Patrice Evra. Suarez og Liverpool anket ikke avgjørelsen.

Etter den nyeste biteepisoden ble han i sommer utestengt fra fotball i fire måneder. Om snaue to uker kan han omsider spille noe annet enn vennskapskamper igjen. Karantenene går ut akkurat i tide til at han rekker Barcelonas bortekamp mot Real Madrid.

— Jeg er den typen som tror at ting skjer for en grunn. Av 19 lag i serien er det mot Real Madrid på Santiago Bernabéu jeg skal gjøre comeback. Det må være en grunn, sier Suarez.

Fin målform for landslaget

— De første to månedene av suspensjonen følte jeg meg ikke som en fotballspiller. Det som ergret meg mest var å ikke føle meg som en proff, å ikke føle meg som en arbeider, slik andre spillere gjør, forteller han.

Men med comebacket kort tid unna, begynner Suarez å kjenne på følelsen av å glede seg til kamp igjen.

— Som tilskuer til de siste kampene har jeg merket at jeg har blitt mer ivrig etter å spille og hjelpe laget. Nå må jeg bare være der og forsøke å støtte dem, det er ikke annet jeg kan gjøre. Jeg hater å føle meg så impotent fordi jeg ikke kan gjøre noe for å hjelpe dem, fortsetter Suarez.

I tiden han har vært utestengt har han kunnet spille treningskamper. For Uruguay hadde han en god landslagshelg: I 1-1-kampen mot Saudi-Arabia fredag bidro Suárez med en målgivende pasning, mens han scoret to mot Oman i Uruguays 3-0-seier.