Med seieren over Tyskland natt til onsdag tok USA seg til finalen i VM i Canada. Den kanskje største stjernen på det amerikanske laget er Alex Morgan (25), som spiller i angrep.

Derfor var det også naturlig at FIFAs offisielle hjemmeside skrev en artikkel om 25-åringen i forkant av kampen mot Tyskland. Det som kanske ikke er like naturlig, er at Morgans utseende blir lagt vekt på i artikkelen.

— Hun er en talentfull målscorer med en iøynefallende stil, i tillegg til et pent utseende. Hun er intet mindre enn et mediafenomen, skriver FIFA.com.

Bemerkningen om Morgans «pene utseende» vekker harme i sosiale medier.

— Strykingen hennes? Feilfri

«Lurer på hvor mange mannlige spillere som har fått skryt av FIFA.com for utseende sitt?», skriver den norske fotballskribenten Lars Sivertsen på sin Twitter-konto.

— Bra jobbet, FIFA. Ventet til den andre setningen i Alex Morgan-artikkelen med å nevne utseende hennes, OG dere bruke en klisjé, skriver Kelly McBride, som jobber på den anerkjente journalistskolen Poynter, på sin Twitter-konto.

— Hun lager mat og vasker som ingen andre. Strykingen hennes? Feilfri, skriver den tidligere amerikanske landslagsspilleren Julie Foudy på Twitter.

— Hovedavsnittet i oppslagsartikkelen på FIFA-com peker på Alex Morgans utseende. Selvfølgelig gjør den det, skriver New York Times-journalisten Andrew Das på sin Twitter-konto.

Blatters uheldige utspill

Dette er langt fra første gang FIFA skaper problemer for seg selv ved å omtale kvinnelige fotballspillere på klønete måter.

I 2004 uttalte for eksempel FIFA-president Sepp Blatter at kvinnelige spillere bør spille i «mer feminine antrekk», for eksempel i «strammere shorts».

FIFA har også fått massiv kritikk for at årets verdensmesterskap spilles for kunstgress. Den amerikanske angriperen Abby Wambach og den tyske keeperen Nadine Angerer gikk blant annet sammen for å saksøke FIFA ved å vise til forskjellsbehandling.

Årets VM har imidlertid på flere vis vært en suksess. Mesterskapet har for eksempel slått an blant TV-seere over hele verden.