Angrepsspilleren signerte ny kontrakt på TUIL-brakka i formiddag. Det binder han til ut 2016-sesongen.

— Det er det jeg alltid ville. Jeg hadde ikke tenkt på andre klubber, og har avfeid andre henvendelser med at det bare var TUIL som var aktuell, sier Mo til iTromsø.

— Mo er en god fotballspiller og en flott fyr. At han blir med videre er strålende rett og slett, sier daglig leder Roger Ness.

- Miika Koppinen klarte å holde på i mange år med fotball fordi han tok vare på seg selv. Jeg har plukket opp mange triks fra han, sier Ahamed.

Firkløver på vei innFlere spillere er etter det iTromsø kjenner til i ferd med å signere for 2015 i løpet av denne uka. Eirik Bertheussen, Eirik Sørensen, Håvard Lysvoll og Vegard Lysvoll skal alle bare være detaljer unna ny kontrakt.

— Etter at jeg har snakket med deg skal jeg ringe hver enkelt av de for å overtale dem til å fortsette i TUIL. Disse spillerne har jeg lyst å spille sammen med, og vi vet at det klikker bra når vi gjør det, sier Ahamed.

I klubbledelsen jobbes det på spreng for å få spillerne klare før jul.

— Eirik Sørensen er klar. Det handler mest om det praktiske og det å få signert, sier Ness til iTromsø.

- Og Eirik Bertheussen er også nærmest klar?

— Ja, vi har en avtale denne uken om at vi skal sette oss ned og ta en prat, sier Ness.

Brødrene Vegard og Håvard Lysvoll kan også forlenge med TUIL.

— Begge har signalisert at de ønsker ting avklart relativt kjapt. Vi har hatt en dialog og avklart hvor vi ligger an med tanke økonomi. Det handler om å finne et tidspunkt der vi kan lande det.

— Så det er godt håp om at Lysvoll-brødrene forlenger?

— Ja, det e god forhåpninger om det ja, svarer Ness.

TUIL er også i dialog med Tor Martin Mienna og Tobias Vibe om nye kontrakter

Vurderte å legge opp

Nysignerte Ahamed kommer rett fra noen utfordrende år på fotballbanen. Etter å nesten ha vært skadet i to hele fotballsesonger kom Ahamed inn kvarteret før slutt da TUIL møtte Bryne den 19. oktober. Totalt gikk det 554 dager mellom de offisielle A-kampene den tidligere TIL-spilleren spilte for TUIL.

— Jeg startet å trene fotball igjen i august. Hadde ikke det gått ville jeg lagt opp. Nå slapp jeg heldigvis å tenke på det. Kroppen har respondert veldig godt, og jeg er glad jeg fikk spilt litt på slutten av sesongen i år, sier Ahamed til iTromsø.

Lærte av Koppinen

Han har lært av en gammel lagkamerat i TIL hvordan han skal ta vare på kroppen.

— Miika Koppinen klarte å holde på i mange år med fotball fordi han tok vare på seg selv. Jeg har plukket opp mange triks fra han, sier Ahamed.

I ettertid forteller han om en tøff periode da han ble skadet.

- I starten var det vanskelig å håndtere, men det er da man innser at fotball ikke er alt. Jobb og studier er en viktig del av livet, og det passer perfekt å kombinere med spill i TUIL , sier Ahamed.

Angrepsspilleren er ikke i tvil om hva målet til TUIL bør være i 2015. — TUIL er en nummer en-klubb i 2.-divisjon, og vi må tåle å ha det presset på oss at vi skal rykke rett opp igjen.

Ahamed har i perioden 2006 til 2009 spilt for TUIL før han var i TIL fra 2009 til 2012. I 2011 var han på lån i Sarpsborg 08 før han i 2012 returnerte til Tromsdalen.