TROMSØ: Det ble med en sesong i gult og blått for den 20 år gamle midtstopperen fra Tromsø.

— Jeg har gitt Alta beskjed om at jeg kommer til å se meg om etter en ny klubb, sier Jonas Høylo Fundingsrud til iTromsø.

I dialog med flere

Fundingsrud begrunner avgjørelsen med målet om utvikling og spilletid.

— Jeg har trivdes veldig godt i Alta og lært mye, men var vel egentlig kun fornøyd med spilletiden nå i høst. I Alta er det to veldig gode stoppere og jeg vil nok ikke få spille tilstrekkelig nok. Det vil være uansvarlig for min egen utvikling i den fasen av karrieren der jeg er nå, sier 20-åringen, og legger til:

— Men det sier noe om bredden i Alta, som er veldig god, legger han til.

Alta IF rykket som kjent ned fra 1.- til 2.-divisjon.

Samtidig har Fundingsrud vært i dialog med tre 1.-divisjonsklubber.

— Jeg ønsker å fortsette karrieren min i 1.-divisjon og har vært i dialog med tre klubber. Jeg er kjent med at jeg nok vil være i en utfordrerposisjon der også, men nivået er høyere der enn i 2.-divisjon, hvor jeg har spilt mye før og vet jeg holder et bra nivå. Jeg lærte mye av å være i en slik situasjon i Alta og spilte meg inn etter hvert, sier han.

Senja-tilbud

20-åringen er dermed på klubbjakt, men har også muligheter i hjemlige trakter, der både FK Senja (som rykket opp fra 3.-divisjon) og TUIL (som rykket ned fra 1.-divisjon).

— FK Senja har gitt meg et konkret tilbud, mens TUIL har invitert meg på trening, så det er godt å vite at man har muligheter her. I Tromsø vil jeg kunne satse på studiene også, som er viktig. Jeg ønsker å spille for en klubb der jeg også kan begynne med jusstudier, sier han.

Agent Tore Pedersen ønsker ikke å kommentere dialogen med de tre 1.-divisjonsklubbene.

— Jeg ønsker ikke å kommentere prosessen vi er inne i for øyeblikket, sier Tore Pedersen.

— Det er ingen konkrete tilbud per dags dato, men det er klubber som har sagt at de er interesserte, uten at jeg ønsker å gå inn på navn, så vi får se, sier Jonas Fundingsrud.