Jermain Defoe så ut til å berge Tottenham da han sendte hjemmelaget opp i 2-1 etter en tidlig West Bromwich-ledelse, men Roy Hodgsons menn nektet å gi opp.

Ni minutter før slutt dukket Simon Cox opp fra intet, og scoret sitt første mål i Premier League på utsøkt vis.

23-åringen tok med seg ballen utenfor Tottenhams sekstenmeter, og løftet ballen vakkert i motsatt kryss fra 19 meter.

Det var særdeles dårlig nytt for Tottenham, som jakter fjerdeplass og mesterligaspill neste sesong. Nå har Manchester City overtaket med ett poeng mer og én kamp mindre spilt – og bakfra kommer Liverpool som har gjenfunnet formen.

West Bromwich — og nettopp Tottenham - er for øvrig lagene som har kommet tilbake etter å ha ligget under ved flest anledninger i Premier League denne sesongen. 23 ganger har lagene snudd et mulig tap til poeng.

Odemwingie-frekkis

Det var West Bromwich som startet best på White Hart Lane. Peter Odemwingie var frampå allerede etter fem minutter, og avsluttet en flott kontring med å vende av Assou-Ekotto og sette ballen i det lengste hjørnet.

Tottenham forsøkte å svare umiddelbart, men verken William Gallas eller Pavljutsjenko klarte å finne nettmaskene – i første forsøk.

Russeren tok bedre vare på sjansen etter 26 minutter, da han vendte opp utenfor sekstenmeteren og hamret ballen i mål – via stolpen – med venstrefoten fra 20 meter.

Samme mann kunne sendt hjemmelaget i ledelsen seks minutter senere, men avsluttet i stedet svakt over mål fra god posisjon etter at Luka Modric hadde snurret rundt med West Bromwich-forsvaret og Rafael van der Vaart hadde forsøkt skuddfoten.

Taper terreng

Tottenham presset på for flere mål, mens West Bromwich ikke var ufarlige på kontringene. Odemwingie var frisk på topp og kunne sendt gjestene i ledelsen like etter pause, mens Pavljutsjenko igjen fikk muligheten for Tottenham.

Men det var Jermain Defoe som skulle finne nettmaskene.

Etter 66 minutter førte han ballen et godt stykke framover i banen, før han sendte avgårde et hardt skudd som gikk lavt i mål forbi Scott Carson.

Etter scoringen kom West Bromwich stadig mer med i kampen, og truet Spurs-målet ved flere anledninger. Laget ropte på straffe etter 73 minutter da et Morrison-skudd ble blokkert av en Tottenham-hånd, men fikk først uttelling ni minutter før slutt.

Og for et mål det var. Simon Cox tok et par skritt for å skaffe seg rom utenfor Tottenhams sekstenmeter, og fra skrått hold løftet han ballen vakkert i motsatt kryss.

Tottenham presset på for seier i sluttminuttene, men uttelling ble det ikke.

Dermed ble det Spurs’ femte uavgjort på de seks siste kampene i Premier League, og nå henger fjerdeplassen i en tynn tråd. For i sesongavslutningen venter Liverpool, Chelsea og Manchester City.