Liverpool fortsetter poengfangsten under Kenny Dalglish, og hadde få problemer med å sende Birmingham hjem fra Anfield uten poeng.

Maxi Rodriguez sendte hjemmelaget foran på kampens første virkelige målsjanse etter sju minutter, og Dirk Kuyt doblet ledelsen etter 23 minutter.

Etter hvilen scoret Maxi Rodriguez sitt andre og tredje mål for dagen, før Joe Cole fastsatte sluttresultatet til 5-0 få minutter før slutt.

Manager Kenny Dalglish var naturlig nok meget godt fornøyd etter kampen.

— Jeg mener det tredje målet vårt var det viktigste i dag. Med to måls ledelse har de alltid en sjanse til å komme tilbake.

- De tre poengene var fortjente. Vi scorer fem mål og spiller god fotball, og vi har noen unggutter som vil være veldig fornøyd med seg selv i kveld, sa han til BBC, og siktet til sidebackene Jack Robinson (17) og John Flanagan (18).

De to Liverpool-fødte startet på grunn av store problemer i forsvarsrekken.

Flanagan spilte sin tredje kamp på rad fra start, mens Robinson kom inn som reserve mot Arsenal forrige helg.

— De viste at de kan takle presset. Det er fantastisk for dem, og det er fantastisk for fotballklubben.

Dalglish-opptur

Liverpool er i ferd med å finne seg selv, til stor glede for Anfield-publikummet. I første omgang mot Birmingham kom laget til 13 skudd – noe som er mer enn laget har kommet til etter 90 minutter ved ti anledninger denne sesongen.

Og med skudd følger ofte mål.

Jay Spearing forsøkte skuddfoten fra 18 meter etter sju minutter, og forsøket var så bra at Ben Foster måtte gi retur. Maxi Rodriguez var våken og tuppet ballen i mål fra fem meters hold.

Birmingham kunne utlignet etter ti minutters spill, men Cameron Jerome bommet på ballen fra fem meter etter at Stephen Carr kom til et hardt og godt innlegg fra høyre.

På motsatt side ble sjansene tatt bedre vare på – selv om dagens andre mål satt langt inne. Først kom Luis Suarez gjennom, men Foster reddet den svake avslutningen.

Dirk Kuyt var framme på returen, men nok en gang var Foster med på notene. På tredje forsøk lyktes hjemmelaget med å overliste Foster, da Kuyt satte den i hjørnet fra tolv meter etter en flott vending i feltet.

Ben Foster ble skadet i samme situasjon, og ble erstattet av Colin Doyle fem minutter før pause.

Maxi-trippel

Med 2-0 i protokollen hadde hjemmelaget fått kampen inn i sitt spor, og Liverpool klarte å kontrollerte oppgjøret greit.

Like før pause kunne Kuyt scoret sitt andre for dagen da han headet et godt Meireles-frispark like til side fra fem meters hold, men flere mål ble det ikke før pause.

Etter 67 minutter ble Maxi Rodriguez tomålsscorer etter flott forarbeid av Suarez.

Sistnevnte ble spilt fri i bakrommet, og tok seg ned til høyre side av sekstenmeteren. Foran mål hadde Maxi Rodriguez løpt seg helt fri, og satte enkelt inn 3-0. Et drøyt kvarter før slutt satte argentineren inn sitt tredje for dagen etter å ha gjort det meste selv. Rodriguez avanserte til 18 meters hold før han forsøkte et skudd som Doyle fikk slått unna, men ballen havnet i beina på Rodriguez som enkelt kunne sette inn 4-0 fra kort hold.

Joe Cole fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5-0 med et skudd fra skrått hold tolv meter fra mål.

Seieren sikret Liverpools sjetteplass på tabellen, mens Birmingham fortsatt befinner seg i nedrykksfare med bare fire poeng ned til streken.