Med lørdagens 1-0-seier leder Manchester United Premier League med ni poeng på Arsenal og Chelsea – før disse har spilt sine kamper denne runden.

Hjemmelaget var dominerende i første omgang, men slet med å skape de helt store sjansene i innledningen.

Foruten et Rooney-skudd i åpningsminuttene, hadde den tidligere United-keeperen Tim Howard lite å gjøre i Everton-målet.

Cirka midtveis i omgangen begynte imidlertid overtaket å gi utslag i sjanser:

Sjanser

Etter 25 minutter fikk Hernández en fin stikker fra Anderson. Fra spiss vinkel fikk Hernández skutt, men Howard slo til corner.

Like etter passet Rooney fint til samme Hernández, som skjøt på direkten. Nok en gang avverget Evertons sisteskanse. En god mulighet for United der.

Etter 38 minutter skjøt Nani fra god posisjon etter pasning fra Valencia, men ballen endte i siden på lagkamerat Hernández og til side.

0-0 sto seg til pause.

Everton hadde fint lite å by på i første omgang, men manager David Moyes tok grep i pausen og byttet inn Tim Cahill og Victor Anichebe.

Sent seiersmål

Etter 56 minutter ropte Anichebe på straffe etter en duell med Rio Ferdinand; et rop dommer Walton ignorerte.

Manchester United tok etter hvert over, uten at det ble veldig farlig foran Tim Howard. I stedet var det keeperkollega Edwin van der Sar som måtte ut i full strekk etter et skudd fra Jack Rodwell.

De siste 20 minuttene presset United på for scoring. Laget kom til mange innlegg, og Fabios knallharde serve var ikke langt fra å gå i mål, men gikk i stedet via Evertons Distin og i stolpen.

Etter 82 minutter fikk de røde nok en kjempemulighet: Valencia skjøt på hel volley, skuddet ble blokkert og ballen endte nok en gang hos Valencia, som la den inn mot bakre stolpe. Der ventet Hernández, som headet på mål fra 4 meter – men et tigersprang fra Howard hindret mål.

Etter 84 minutter forsøkte de to samme oppskrift – denne gang med hell: Valencias pasning ble ekspedert i mål via Hernández´ hode og 1–0.

Målet sikret Manchester United ni poengs forsprang på Arsenal og Chelsea.

— Hold hodet hevet!

Ferguson var etter kampen full av lovord om Hernández, som har hatt en debutsesong som har overgått de fleste forventninger:

— Vi hadde ikke ventet at han skulle prestere så jevnt og med så mye kvalitet allerede nå. Vi tenkte å gi ham et år med tilvenning til engelsk fotball og for å bygge ham opp, men han har gjort dette allerede.

- Han kommer på treningsfeltet hver dag klokken ni, og er den siste til å forlate treningen. Han er veldig dedikert, skryter Ferguson til Manchester Evening News.

Med tre nye poeng øyner United-manageren edelt metall idet sesongen går mot slutten. Han avfeier at kampene mot Arsenal og Chelsea blir avgjørende.

- Det overrasker meg at media stadig nevner at vi skal møte Arsenal og Chelsea – som om vi kommer til å tape dem. Hvorfor skulle vi ikke vinne dem, spør Ferguson.

— Jeg har sagt til spillerne at de skal glemme det tullet, og gå for seier i hver kamp vi spiller og vi vil ikke få problemer. Hold hodet hevet og ikke la deg rive meg, for det er bare fire kamper igjen. Og med måten spillerne har respondert i det siste gir det oss fremragende muligheter for suksess, sier Ferguson.

PS: Seieren var Uniteds 13. på rad hjemme - og er ny klubbrekord for dem i Premier League.