Han karret seg videre til semifinale, bare såvidt, etter en problemfylt kvalifisering under den andre VM-runden i Tyskland.

Andreas Bakkerud (24) fra Åsane har innstilt seg på at 2016 ikke skal bli et år der det å vinne VM er hovedfokuset. Det skal læres, testes og utvikles. Bakkerud har bevist at han har VM-tempoet inne når redskapen holder. Men bilen er ny, det er mange barnesykdommer, og Bakkerud legger skuffelsen til side når materialet svikter.

– Jeg er veldig komfortabel, jeg. Ikke noe press. Ford-sjefen er fornøyd. Og Ken kjører inn til en 3. plass. Jeg er utrolig stolt og glad og føler ikke for å bli skuffet når det ikke fungerer, sier Andreas Bakkerud til Bergens Tidende etter at den tyske VM-runden var over søndag ettermiddag.

Ikke skuffet over bilfeil

Ken er altså teamkamerat og superstjerne Ken Block. Amerikaneren startet dette teamet i forkant av denne sesongen, og ville ha med Bakkerud på laget. Sammen kjører de en helt nyutviklet Ford Focus. At Block tar en pallplass i en VM-runde viser at doningen er konkurransedyktig når det ikke svikter.

Men det sviktet for Bakkerud i semifinalen. Han lå an til finale, og viste sterkt tempo gjennom kjøringen. Men så røk drivakslingen bak, identisk feil som skjedde på lørdag.

Andreas Bakkerud i aksjon under VM-runden i Tyskland. Foto: Simen Næss Hagen

– Jeg visste at det kom til å skje. Derfor kom jeg over skuffelsen før jeg rakk å bli skuffet. Vi må vinne svakheter, og det er allerede utbedret til neste løp, sier Bakkerud.

Bare forhjulstrekk

For det er ikke lett å kjøre en bil med over 600 hestekrefter når det bare trekker på forhjulene.

– Men jeg prøvde å hente litt «skills» fra det forrige mesterskapet jeg vant da, poengterer bergenseren ironisk, og viser til at han ble europamester to ganger i en forhjulsdreven bil med 230 hestekrefter.

Kontrastene til turbobeistet han kjører med kan ikke bli større.

– Det blir litt vanskelig å håndtere nesten 650 hestekrefter med bare forhjulene. Og selvfølgelig kjedelig å se at de andre kjører forbi deg, sier Bakkerud.

Tror ikke på seier

Han glimtet likevel til med en tredjetid i den siste kvalifiseringsomgangen og en sjettetid i den andre omgangen gjennom helgen. Det gjør 24-åringen mer enn fornøyd nok og er like blid som sola som har skint på himmelen gjennom hele helgen.

– Jeg finnes ikke sur. Jeg er egentlig bare en veldig fornøyd gutt akkurat nå.

– Det er løp neste helg. Kan du vinne der?

– Det er for tidlig for meg å si at jeg vil gå for seier. Vi skal først vinne VM neste år. Men klart — jeg sier aldri nei takk til en seier. Har vi en problemfri helg og muligheten byr seg, så kan du banne på at jeg skal ta den muligheten, lover Bakkerud.

Forberedt på problemer

Men enn så lenge må han bare vente på at problemer dukker opp på sin splitter nye rallycrossdoning.

– Vi må være forberedt på at ting kan skje. Slik er det denne sesongen, og det er helt greit. Vi skal være et team i utvikling, sier rallycrosstjerna.

Det var svenske Mattias Ekström i Audi S1 som vant løpet i Tyskland. Beste nordmann ble Petter Solberg som endte på fjerdeplass i finalen.

Bakkerud ligger nå på en 7. plass på sammenlagtlisten etter to kjørte VM-runder.