Bergenseren har hatt en utfordrende VM-runde i Tyskland. I sitt nye team sammen med den amerikanske superstjernen Ken Block har de fremdeles såkalte barnesykdommer å finne ut av i sine nybygde Ford Focus-biler.

Fornøyd med semifinale

Det har resultert i at begge førerne klarte semifinale med nød og neppe, med Bakkerud på 11. plass og Block på 12. plass, hvorav topp 12 får kjøre semifinaler. Fremdeles er dem et lite stykke unna de beste førerne og teamene.

Andreas Bakkerud er offensiv foran finalerunden søndag.

– Altså, bare det å klare semi er jeg fornøyd med. Vi lå veldig dårlig an etter tre omganger, sier Andreas Bakkerud til Bergens Tidende.Det kjøres fire kvalifiseringsomganger som bestemmer utfallet for semifinale og deretter finale. I tredje kvalifiseringsomgang røk han en drivaksel. Og i den første omgangen allerede på fredag måtte han bryte etter å ha slått borti en barriere og blitt stående i sandfellen.

– Jeg har gjort alt for å komme til semifinale. Jeg er kjempefornøyd utifra hvor dårlig helgen egentlig har vært, sier 24-åringen fra Åsane.

Lover å kjøre hardt

Nå kommer han med en aldri så liten advarsel før semifinalene kjøres søndag formiddag.

– Dere vet med meg. Jeg skal i en finale. Det kan kanskje se litt stygt ut, sier han offensivt.

– Og hva mener du med stygt?

– Jeg skal love å kjøre hardt. Jeg bare SKAL kjøre finale. Mulig jeg gjør noen «pissed», men det skal en bergenser klare å ta på sine skuldre, understreker Bakkerud med et lurt smil.

– Men det blir vel ikke usportslig?

– Neida, jeg skal holde meg innenfor marginen så godt det lar seg gjøre. Men jeg er forberedt på å få noen sinte kommentarer, erkjenner rallycrossføreren.