Med en bil uten full motorkraft kjempet Petter Solberg seg inn til en fjerdeplass i VM-runden i rallycross på Hockenheim søndag.

Svenske Mathias Ekström gikk helt til topps foran teamkamerat Toomas Heikkinen. Amerikanske Ken Block tok tredjeplassen.

Solberg fikk trøbbel med bilen allerede under kvalifiseringsheatene lørdag, og tross iherdig jobbing lot seg det seg ikke gjøre å utbedre problemet til søndagens finalekjøring.

– Med en bil uten tilstrekkelig motorkraft, ble det umulig å gjøre det bedre enn fjerdeplass. Jeg er godt fornøyd med resultatet og poengene alle problemer tatt i betraktning, sa spydebergingen.

Solberg leder fortsatt VM sammenlagt – men Mathias Ekström er nå oppe på samme poengsum som nordmannen.

Uten kraft

Solberg trodde samtidig han hadde løst lørdagens motorproblemer da semifinalen skulle starte søndag.

– Før semifinalen var alt tilsynelatende i skjønneste orden helt til vi kom til start på oppvarmingsrunden. Jeg merket at motoren ikke hadde kraft i det hele tatt. Mekanikerne gjorde alt de kunne for å finne ut av trøbbelet, men vi greide dessverre ikke å løse problemene før semifinalestarten, sa 41-åringen.

Tross problemene kjørte han seg til finale. Der kom Solberg brukbart ut, men var et øyeblikk sist etter å ha kommet i skvis mellom to av sine rivaler. Østfoldingen klarte deretter å kjøre seg opp to plasser – til tross for at han fikk et ublidt møte med en sikkerhetsvegg underveis.

Solberg var nær ved å havne på taket, men berget seg inn.

Skal fikse bilen

Mot slutten av finalen handlet det meste om å trygge fjerdeplassen og nye viktige VM-poeng.

Det ble kjørt tøft fra flere av førerne på Hockenheim søndag. Petter Solberg mener det ble helt i grenseland.

– Dette var uten tvil den sykeste semi— og finalen jeg har vært med på. For TV-publikummet er det spektakulært å se på, men jeg mener VM i rallycross bør avgjøres på renere vis, sa han.

Neste VM-runde kjøres i Belgia neste helg. Fram til da skal Solberg få orden på bilen.

– Vi skal gjøre jobben i dagene som kommer. Målet (i Belgia) er å sanke nok VM-poeng til fortsatt å beholde VM-ledelsen, sa han.

Andreas Bakkerud lyktes ikke i å kjøre seg til søndagens finale. Han er nummer sju i VM-sammendraget så langt – 21 poeng bak ledende Solberg og Ekström.

(©NTB)