Jan Banan Tømmernes (23) står uten kontrakt med Stabæk fra nyttår, og flere klubber har tatt kontakt for å forhøre seg om spilleren. I august solgte Bryne toppscorer Marius Helle til nettopp Stabæk. Nå kan de få Tømmernes gratis i retur.

Etter at Geir André Herrem takket nei til ny kontrakt med Bryne har klubben vært på jakt etter en rask bakromsspiss som makker til Kai Risholt, og Tømmernes passer bra til beskrivelsen.

Verken Bryne eller Tømmernes’ agent Per-Ove Ludvigsen har tidligere bekreftet at Bryne er en av klubbenes som ønsker Tømmernes neste sesong.

Men nå bekrefter spissen selv overfor Aftenbladet at Bryne er en av klubbene som er interessert. Ifølge Ludvigsen er det tre-fire klubber som har vist interesse; en eller flere av klubbene har også kommet med konkrete tilbud.

— Jeg vil helst ha en klubb å gå til når treningen starter i januar, og jeg håper at ting skal være på plass til da , sier Jan Banan Tømmernes til Aftenbladet.no.

- Godt alternativ

- Hvordan ser du på Bryne som klubb?

— Bryne er et veldig godt alternativ. Jeg ønsker å komme til en klubb der jeg blir satset på, og jeg ser på Bryne som en klubb der mulighetene til å prestere er gode, sier Tømmernes.

- Hva er dine styrker som fotballspiller?

— Jeg er en spiller som liker å gå i bakrom. Jeg har også gode avslutningsferdigheter og ønsker å være en målscorer, sier 23-åringen.

Prøvespill i GAIS

Tømmernes har denne sesongen scoret tre mål på 21 kamper for Stabæk, men i spilletid har han kun 972 minutter, det tilsvarer rundt 11 hele kamper.

Han scoret mye mål for Asker i 2. divisjon før han kom til Stabæk i 2008. Han var også utlånt til gamleklubben i fjor. Det er tidligere kjent at Tømmernes har vært på prøvespill i svenske GAIS, men han reiste hjem uten noe konkret tilbud.

Ludvigsen ønsker ikke å kommentere om GAIS er en av klubbene som fortsatt er aktuelle.

— Det viktigste for Tømmernes er at han får spille fast hver helg. Han ønsker ikke å være et tredje- eller fjerdevalg. Derfor kan det godt være at det er bedre for Tømmernes å spille i 1. divisjon enn å gå til en klubb i eliteserien, sa Ludvigsen til Aftenbladet tidligere denne uken.

PS: Det var lagkameratene i Stabæk som utfordret Tømmernes til å ta mellomnavnet Banan. Han søkte folkeregisteret, og det gikk i orden.