– Ja, det viste seg at spilleren du snakker om verken hadde papirene i orden, eller tillatelse til å være i klubben. Da vi fant ut det, sendte vi ham hjem, sier kommunikasjonssjef i Derby Matt McCann til Aftenbladet.

– Og nå er han helt uaktuell for oss , legger han til.

Det var den 15. november Geir André Herrem ankom Derby. Lysluggen kom for å trene med klubben på nest høyeste nivå i England. Men ting var langt i fra slik de burde være.

Herrem, som er under kontrakt Bryne, hadde nemlig ikke tillatelse av sin arbeidsgiver til å være i Derby på prøvespill. Og Aftenbladet vet at klubben hadde sendt to skriftlige advarsler til både Herrem selv og hans rådgivere i forkant. Dette valgte de å trosse.

Risiko

– Vi visste vi ikke hadde lov, men tok en kalkulert risiko og reiste likevel , sier far Geir Herrem til Aftenbladet – på direkte spørsmål om hvorfor.

Og da Derby altså fant ut at Herrem var på treningsfeltet uten tillatelse fra egen klubb, ble han vist hjem etter bare to dager i klubben.

– Både Bryne og Derby har gjort alt riktig her. Dette er spillerens ansvar , understreker Matt McCann i Derby.

Bryne og daglig leder Tore Haugvaldstad, på sin side, ønsker å si minst mulig om det som skjedde med Herrem i England.

– Dette er en kjedelig personalsak, som vi ikke ønsker å kommentere uttad, sier Haugvalstad, som likevel, som tidligere, ikke legger skjul på at klubben er full gang med å fylle hullet etter Herrem.

– Ja, vi føler vi har gitt ham både én og to sjanser, og muligheten for en tredje får vi vurdere. Akkurat nå får vi ikke kontakt med spilleren, og vi er på jakt etter andre alternativer , sier Haugvaldstad.

Svarer ikke

Kontakt med spilleren, får heller ikke Aftenbladet. Den tidligere Ålgård-spillerens rådgiver, Terje Simonsen, velger også ikke å svare på våre hendvendelser.

– Hva skjer med Geir André Herrem nå, Geir Herrem?

– Det vet jeg ikke. Og hadde jeg visst det, så hadde jeg nok ikke sagt det. Han har kontrakt med Bryne ut året, så det går nok ikke så lenge før noe skjer, forklarer Bryne-spissens far, som var med sønnen til Derby to uker tilbake.

Før årets sesong sa Herrem først nei til Bryne til fordel for et muntlig tilbud fra en klubb i tysk 2. divisjon. Da det aldri dukket opp skriftlig, endte Herrem likevel i Bryne.

Etter årets sesong var han først aktuell for Viking, men valgte deretter det omtalte prøvespillet i Derby.

Per nå er Herrem klubbløs fra 31.12.2010.