BEITOSTØLEN (adressa.no): Fredag går Petter Northug sin første distanse under sesongåpningen på Beitostølen. Etter en svært turbulent høst har de siste dagene stort sett handlet om det sportslige.

Samtidig er situasjonen mellom Northug og hans tidligere management Nye Høyder uavklart. Northug brøt med Nye Høyder i vår, etter et krav fra hovedsponsoren Coop. Partene er ikke blitt enig om de økonomiske betingelsene. Det er bakgrunnen for at Nye Høyder valgte å stevne Northug tidligere i år. De vil ha erstatning for det tap selskapet lider som følge av det de mener er en uberettiget heving av managementavtalen.

Brøt ut av avtalen

Northug inngikk våren 2013 en treårig avtale med Nye Høyder, hvor de skulle drifte hans personlige management etter at han gikk ut av landslaget.

Tidligere i høst gjennomførte partene et planleggingsmøte hvor det kom frem at begge i utgangspunktet er positive til rettsmekling. Nye Høyder gjorde det samtidig klart at de mener det er viktig at Petter Northug møter personlig i meklingsmøtet. Flere datoer ble lagt frem som alternativer for mulig mekling. Det var 16. desember, 3. mars og 11. mars.

Nå er det klart at rettsmeklingen mellom Nye Høyder og Northug skal finne sted onsdag 18. mars, tre dager etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen og tre uker etter at ski-VM er avsluttet i Falun. Dette opplyser Line Søraker, førstekonsulent i Sør-Trøndelag tingrett, til adressa.no.

Vil ha personlig oppmøte

Om meklingen ikke skulle føre frem er dagene fra 25. mars til 27. mars satt av til hovedforhandling.

Nye Høyders advokat Morten Brandhaug bekrefter at selskapet fortsatt ønsker at Northug møter personlig til mekling.

— Jeg viser til det som fremgår av rettsboka fra planleggingsmøtet. Det har ikke skjedd noen endringer, sier Brandhaug til adressa.no.

Northugs advokat Ola Haugen ønsker ikke å kommentere saken overfor adressa.no.

Taus før sesongstart

Rettsmeklingen 18. mars blir Northugs andre møte med retten i løpet av få måneder. I oktober ble han dømt til 50 dagers ubetinget fengsel etter fyllekjøringen på Byåsen i mai.

Petter Northug har ikke uttalt seg til pressen etter at han ankom Beitostølen onsdag. Torsdag formiddag trente han i konkurranseløypene sammen med trener Stig Rune Kveen. Fredag går han 15 kilometer klassisk.