TRONDHEIM (adressa.no): Tre dager er satt av til hovedforhandling i forbindelse med konflikten mellom Nye Høyder og Petter Northug. Under et planleggingsmøte i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag morgen ble det klart at retten har satt av de tre dagene fra 17. — 19. mars til saken. 17. mars er tre dager etter at verdenscupen avsluttes med femmil i Holmenkollen.

Petter Northug brøt med selskapet Nye Høyder i vår, etter et krav fra hovedsponsoren Coop. Partene er ikke blitt enig om de økonomiske betingelsene. Det er bakgrunnen for at Nye Høyder valgte å stevne Northug. De vil ha erstatning for det tap selskapet lider som følge av det de mener er en uberettiget heving av managementavtalen.

Petter Northug inngikk våren 2013 en treårig avtale med Nye Høyder, hvor de skulle drifte hans personlige management etter at han gikk ut av landslaget.

Positiv til rettsmegling

Under tirsdagens planleggingsmøte representerte advokatene Morten Brandhaug og Ola Haugen henholdsvis Nye Høyder og Northug.

Der kom det frem at begge parter i utgangspunktet er positive til rettsmekling. I rettsboka, som adressa.no har fått tilgang til, går det frem at at det er viktig for Nye Høyder at Petter Northug møter personlig i meklingsmøtet og at de derfor ønsker bekreftelse på at han vil møte.

For tiden oppholder Northug seg i Val Senales i Italia. Om ti dager går fristen for å signere representasjonsavtalen med skiforbundet ut. Dersom Northug ikke undertegner den innen 1. november, vil både deltagelse i verdenscup og VM gå i vasken.

Frist på en uke

De to advokatene ble tirsdag enige om å holde av tre datoer for mulig mekling. Den første er allerede 16. desember, mellom verdenscupkonkurransene i Davos og La Clusaz. De to andre datoene er rett etter ski-VM, 3. mars og 11. mars. Den avsluttende femmila i Falun arrangeres 1. mars.

Northugs advokat Ola Haugen får frist ut uken med å gi tilbakemelding på om Northug kan møte noen av disse dagene. Deretter får Nye Høyder en frist på en uke til å ta stilling til om de fortsatt samtykker i rettsmekling.

Om saken ikke løses og går til hovedforhandling, er altså dagene fra 17. — 19. mars satt av.