BEITOSTØLEN (adressa.no): Mens landslagsløperne brukte store deler av onsdagen til pressemøter på Beitostølen, ankom Petter Northug skistedet uten noe stort oppstuss. I 16-tiden onsdag trente han i konkurranseløypene sammen med sin trener Stig Rune Kveen.

Trøndelag og Sverige

Etter høydeoppholdet i Italia har Northug de siste ukene i all hovedsak oppholdt seg i Trøndelag, hvor han har trent på barmark. I tillegg har han vært i Bruksvallarna i Sverige et par dager for å gå på ski.

På treningstur: Petter Northug trente på Beitostølen sammen med Stig Rune Kveen onsdag ettermiddag. Foto: RICHARD SAGEN

Onsdag ankom Northug Beitostølen. Fredag går han sin første distanse. 28-åringen har bestemt seg for ikke å gi noen intervjuer før det første skirennet er unnagjort. På treningen onsdag ettermiddag gikk han rolig sammen med Kveen og testet ulike skipar.Northug-leiren har skjerpet seg kraftig på skifronten i sommer og høst. Til sammen har Petter Northug, Stig Rune Kveen og Tobias Dahl Fenre brukt rundt 50 døgn på å teste ski siden fjorårets sesong var ferdig.

Har skjerpet testingen

— Det er et helt annen arbeid som er blitt lagt ned på det som handler om ski i år, uttalte Kveen til Adresseavisen onsdag.

Alt tyder på at Northug er i rute før fredagens sesongstart.

— Jeg kan ikke garantere for resultater, men det vi har sett av testresultater og kroppslige signaler tyder på at det skal gå greit, sier Kveen.

Se Northug trene på Beitostølen i vinduet øverst i saken