BEITOSTØLEN (Adressa.no): Langrennssesongen nærmer seg med stormskritt. Fredag skal Petter Northug møte landslagsløperne i sesongens første konkurranse. Før den tid har 28-åringen bestemt seg for å være helt taus til pressen.

I og med at han ennå ikke er landslagsløper, slipper Northug å delta på den obligatoriske mediedagen som samtlige landslagsløpere skal være med på onsdag. Først etter åpningshelga på Beitostølen går Northug inn som landslagsløper. Neste helg starter verdenscupen i Kuusamo.

Skal møte Løfshus

Trener Stig Rune Kveen forteller til adressa.no om en sesongoppkjøring hvor det aller meste har gått etter planen.

— Jeg kan ikke garantere for resultater, men det vi har sett av testresultater og kroppslige signaler tyder på at det skal gå greit.

I løpet av de neste dagene på Beitostølen skal Northug-leiren ha et møte med landslagssjef Vidar Løfshus.

Et av temaene som trolig blir diskutert, er hvilken rolle Stig Rune Kveen skal ha under vinterens konkurranser.

- Vil være ringside

Tidligere sesonger har Eirik Myhr Nossum vært Northugs høyre hånd i Tour de Ski og mesterskap. Nå er Nossum ute. Kveen sier dette om hvem som skal overta eks-trenerens rolle i Tour de Ski:

— Jeg ser for meg at jeg er ringside, men vi får se. Det er jo naturlig, men vi får se hvordan kabalen blir når det gjelder verdenscuprenn og oppfølging der.

- Ser du for deg at du blir med Tour de Ski og VM?

— Vi får ta en prat med Vidar (Løfshus) om det. Vi får se, svarer Kveen.

- Prinsipielt vanskelig

En gjentakende årsak til konflikt de siste årene er Northugs ønske om å ha med private hjelpere når han konkurrerer for det norske landsalget.

— Vi har ikke diskutert dette med dem, men må ta det opp etter hvert. Rent prinsipielt er det vanskelig å få med andre folk enn de som er i støtteapparatet. Det gjelder alle andre også, som Martin (Johnsrud Sundby), Marit (Bjørgen) og Therese (Johaug). Vi forholder oss til det støtteapparatet vi har, sier landslagssjef Vidar Løfshus til adressa.no.

Han sier at ingen andre løpere har kommet med slike ønsker. Han sier også at ingen andre løpere har reagert på Northugs bruk av private hjelpere.

— Det er vi som først og fremst har satt foten ned, slik vi gjorde i OL, sier Løfshus.

Northug måtte tilbringe mange timer i gondol for å få behandling av sin terapeut Svein Torp i Sotsji-OL sist vinter, i og med at Torp ikke slapp inn i deltagerlandsbyen.

— Det er ikke noe problem å være ringside i Tour de Ski, men å bli en del av landslagets støtteapparat er jeg ganske sikker på at han ikke blir, sier Løfshus om Northugs trener Stig Rune Kveen.