Mens Real Madrids beste menn forbereder seg til onsdagens skjebnekamp mot Juventus, er klubbens B-lag inne i et en uke preget av selvransakelse.

For hvordan kunne det gå så galt?

I januar ledet Zinedine Zidanes mannskap Segunda División B, og var tilsynelatende på vei mot opprykk, som både var forventet og nødvendig for at klubbens unggutter skal få bedre matching.

Men med seks tap, tre uavgjort og to seire på de siste 11 kampene, er opprykkshåpet utslettet allerede før laget avslutter sesongen borte mot Toledo 17. mai.

Castilla jaget febrilsk vinnermålet som kunne bevart et håp om play-off i helgens kamp mot Guadalajara, men mislyktes.

Dermed fordeles nå skyld i Madrid, og sportsavisen AS er av den oppfatning at det er lagets største profil, Martin Ødegaard (16), som har skylden for den katastrofale formen de siste ukene.

«Brøt med harmonien»

I sin siste kritiske artikkel av Ødegaard og hvordan talentet forvaltes i klubben, skriver avisen at nordmannen «ødela den gode formen til Castilla» etter at han kom fra Strømsgodset i januar.

Avisen begrunner det med at «følelsen» innad i laget endret seg etter at en «minigálactico» ankom.

Begrepet «gálactico» kan oversettes til stjernespiller, og ble en kjent betegnelse for Real Madrids største signeringer i årene rett etter årtusenskiftet.

AS kommer også med statistikk som de mener bekrefter at Ødegaard-signeringen «brøt med harmonien» i gruppen.

Avisen skriver at før Ødegaard kom tok Castilla 58 prosent av mulige poeng, mens etter signeringen har andelen falt til 37 prosent.

I tillegg til Ødegaard trekker avisen også frem finske Eero Markkanen, som ble signert fra AIK i juli 2014, som en skuffelse, tatt i betraktning at han kun har scoret to mål for Zidanes lag.

Real Madrid-kritisk avis

Sportsavisen AS har som regel en mer kritisk tilnærming til Real Madrid enn konkurrenten Marca.

Etter uavgjortkampen mot Guadalajara fortalte Marca-journalist Rubén Jiménez at han ser for seg at Castilla kan bygge laget rundt Ødegaard neste sesong.

— Enten kan Ødegaard bli i Castilla, og være sentral i et nykomponert mannskap og lederen i jakten på opprykk i sesongen som kommer. Eller så kan han gå på lån til et lag i La Liga, der han vil ha hverken erfaringen eller statusen som førstevalg sikret. Valget blir opp til ham. Siden han er 16 år, mener jeg at det beste alternativet for Ødegaard er å bli i Castilla og være ledestjernen, sa Jiménez til Aftenposten.

Dette er langt fra første gang AS er kritiske til Ødegaard. Blant annet skrev avisen i april at Ødegaard hadde nektet å høre på Zidane, da Castilla-treneren spurte om han kunne trene mer med B-laget.

Kritiske røster vil ha det til at Ødegaard ville spilt bedre for Castilla dersom han hadde trent mer med B-laget. Nordmannen trener nemlig jevnlig med Carlo Ancelottis A-lag, noe som skal ha vært kontraktfestet da han signerte.

Ødegaard har imidlertid måttet nøye seg med kamptrening på nivå tre for Real Madrid Castilla. Det nærmeste han har kommet A-lagsspill hittil er da Carlo Ancelotti tok ham ut i troppen til seriekampen mot bunnlaget Almería.

Med La Liga-gullet så godt som tapt til Barcelona, virker det sannsynlig at Ødegaard kan bli tatt ut til troppen som skal møte Getafe i siste serierunde.

Ifølge AS forventer «Ødegaards nærmeste» at nordmannen får sin A-lagsdebut mot Getafe.