REAL MADRID CASTILLA-GUADALAJARA 1-1

Real Madrid Castilla hadde kniven på strupen før kampen hjemme mot Guadalajara søndag.

Lenge så det ut til å bli en frustrerende 0-0-kamp for Castilla-guttene, men like før slutt scoret kaptein Sergio Aguza på frispark for Real Madrids B-lag.

Det hjalp imidlertid lite, for syv minutter før full tid scoret Marcos Llorente for bortelaget. Det målet betyr at Real Madrid Castilla definitivt ikke blir å se på nivå to av spansk fotball neste sesong.

Martin Ødegaard har slitt med skader og mangel på tillit fra trener Zinedine Zidane etter overgangen fra Strømsgodset, men mot Guadalajara viste 16-åringen glimt av hvorfor han har vært så ettertraktet.

— Utrolig frispark

I første omgang fikk Ødegaard sjansen på et frispark like utenfor sekstenmeteren. Ballartisten skrudde ballen over muren og i stolpen, før han slo ut med armene i frustrasjon.

— Rett før pause: Ødegaard med et utrolig frispark i stanga, skrev Phil Kitromilides, som jobber for Real Madrids TV-kanal, på sin Twitter-konto.

På det tidspunktet hadde Castilla skapt sjanse etter sjanse uten utteling. Blant annet var Ødegaard nest sist på ballen da Borja Mayoral misbrukte en gullkantet mulighet til å sende laget i ledelsen.

På en svært skuffende dag for Zinedines Zidane menn var Ødegaard likevel en beholdning.

— Nordmannen er veldig god. Veldig god, skrev Rubén Jiménez på Twitter.

Han følger Real Madrid Castilla tett for storavisen Marca.

Tviler på at Ødegaard blir

Real Madrids B-lag er etter dagens kamp fortsatt fem poeng bak den siste play-off-plassen. Kun bortekampen mot Toledo 17. mai gjenstår av sesongen

For de spanske storklubben er det knyttet stor prestisje til å ha B-lag høyt oppe i seriesystemet.

Denne sesongen spiller Barcelona B på nivået over Real Madrid Castilla, men Barcelonas B-lag ligger an til å rykke ned.

Marca-journalisten Hugo Cerezo reagerer sterkt på at Castilla må spille nok en sesong på nivå tre.

— Sesongen til Castilla er en flopp, skriver han på Twitter, før han senere legger til:

— Det koster meg å se for meg Ødegaard spille en hel sesong i Segunda B.

Nettopp hva det mislykkede opprykksforsøket har å si for Ødegaard, er uvisst. Nordmannen skal etter planen være med A-laget på treningstur til Kina i sommer.

Etter det kan det være aktuelt med et utlån, enten til nivå to eller La Liga. Villarreal, som har gode relasjoner til Real Madrid, har blitt nevnt som en mulig klubb for Ødegaard.