Alexander Kristoff venter fortsatt på sin første etappeseier i Tour de France siden 2014. 29-åringen, som håper konkurrentene har blitt mørnet i fjellene, er fortsatt sterk i troen på triumf.

– Denne uken kan seieren komme. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Katusha-sprinteren på telefon til NTB på 2016-Tourens første hviledag.

Kristoff vant to etapper i treukersrittet for to år siden, men siden har jubelen latt vente på seg for nordmannen. Han oppsummerer starten på årets Tour slik:

– Hva skal jeg si. Det har vært OK, men ikke helt topp. De flate etappene har vært ganske lette, dermed har de ikke favorisert meg, poengterer han.

Klatrebein

Kristoff tror mulighetene hans øker herfra og ut.

– Nå har vi kjørt over en del fjell, så kanskje folk er mer slitne. Det kan være til min fordel. Formen kjennes bra, så jeg er klar, sier Stavanger-syklisten.

Tirsdag kjøres en 197 kilometer lang etappe fra Escaldes til Engordany. Rytterne skal bryne seg på et kategori-én-fjell tidlig på etappen. Mot slutten må de også over tredjekategoriserte Cote de Saint-Ferréol.

– Det kan gå i morgen, men det kommer an på hvordan det kjøres. Det er egentlig en fin etappe, sier Kristoff om vinnersjansene.

– Hvordan føler du klatreegenskapene dine er nå, hvis du sammenligner deg med rivaler som Mark Cavendish og André Greipel?

– Jeg tror jeg er litt bedre i bakkene. Ikke «sykt» mye, men litt. Det kan være nok på en etappe som i morgen, svarer Kristoff.

– Fire-fem sjanser

Han tror en rytter som Peter Sagan vil ønske hardkjør på tirsdagens etappe.

– Sagan og co. vil nok at det skal kjøres hardt i den første bakken, men etter den er det fortsatt langt igjen. Da er det tid til å kjøre seg opp i utforkjøringene, sier Kristoff, som tror han har «fire-fem» vinnersjanser igjen i rittet.

Tirsdag kommer den første av dem, onsdag den andre. 14., 16. og 21. (siste) etappe kan også by Kristoff på vinnermuligheter.

Nordmannen depper ikke veldig over at lagkamerat og spurtopptrekker Michael Mørkøv måtte stå av årets Tour. «Storhaug-ekspressen» setter sin lit til at Jacopo Guarnieri og Marco Haller kan hjelpe ham til suksess.

– Det utgjør ikke en veldig stor forskjell. Han har ikke klart å hjelpe meg i det siste, påpeker Kristoff, og peker på danskens skade.

Mandag har rytterne hviledag. Kristoff har ikke altfor mange planer, naturlig nok.

– Jeg skal ta en treningstur på halvannen time, men før det er det pressekonferanse. Ellers skal jeg bare slappe av, sier Kristoff. (©NTB)