Vinnersjansene for Alexander Kristoff har minsket betraktelig siden hans viktigste mann har så store smerter at hansliter for å gjennomføre Tour-etappene. I går kom Michael Mørkøv såvidt innenfor tidsfristen, men dansken er svært usikker på om han klarer å fortsette så mange dagene til.

Dagens flate etappe vil han nok gjennomføre, men fra og med i morgen venter tre knallharde etapper i Pyreneene.

-Akkurat nå virker ikke sjansene for at jeg skal klare å komme meg igjennom de etappene ganske små. Jeg har ingen energi i det ene benet, forklarte Mørkøv etter kraftanstrengelsen for å rekke tidsfristen onsdag.

LES OGSÅ:

Improvisasjon

— Dermed må vi over til plan B og basere oss på hva Jacopo Guarnieri kan gjøre for Alexander, sier trener Stein Ørn.

Ifølge Katushas general manager Vjatseslav Ekimov viser wattmåleren at Kristoff produserer 1700 watt over fem sekunder, noe russeren mener holder til å vinne en spurt.

— Alexander Kristoff har helt sikkert kraften til å vinne. Det handler bare om selvtillit og posisjonering, sier Katusha-sjef Vjatseslav Ekimov.

Stein Ørn nekter å kommentere enkeltmålinger, men bekrefter at eleven har gode tall om dagen. Treneren poengterer imidlertid også at det handler om posisjonering og improvisasjon.

Dagens etappe med mål i Montauban avsluttes med en spurt der målstreken ligger noen få meter lavere enn kilometermerket. Perfekt for fartsfantomer med opptrekkstog som Marcel Kittel, Mark Cavendish og André Greipel.

Teknisk avslutning

Men den harde etappen onsdag kan fremdeles sitte igjen i lår og legger.

— Det var en veldig tøff etappe, noe som kan være en fordel for meg. Det betyr at flere er slitne, det kan bli større luker og enklere for meg å komme frem. Selve avslutningen er teknisk med flere svinger. Kommer jeg meg foran i svingene, er det kanskje ikke nødvendig med et opptrekk, sa Kristoff etter gårsdagens etappe.

Vjatseslav Ekimov la et aldri så lite ekstra press på nordmannen foran etappen:

— Det er viktig for laget og for ham selv. Det er snart to år siden han vant i Tour de France. Det er på tide.