I morgen venter en hviledag for Tour de France rytterne, som i dag gjøv løs på nok en monsteretappe. Hele tre førstekategoristigninger skulle bestiges før etappen ble avsluttet på Andorre Arcalis — en 10 kilometer lang klatring med 7,2 % stigning i snitt.

Men det gikk et brudd tidlig på etappen, som holdt helt inn. Det var Tom Dumoulin, som rykket fra det opprinnelige 20-mannsbruddet, som holdt stand opp det pøsende hagl- og regnværet i den siste bakken. Dermed vant nederlenderen dagens etappe.

Les også:

Favorittenes kamp

På vei inn mot den siste stigningen ble tempoet satt opp så mye at mange i 20-mannsbruddet falt av. Tom Dumoulin kunne dermed ta fatt på monsterbakken alene, og klarte å holde avstanden helt til toppen.

Men det mest spennende er og blir kampen om sammenlagtseieren.

Chris Froome overrasket alle og rykket i en utforbakke (!) under gårsdagens etappe, og stjal noen sekunder fra konkurrentene i sammendraget.

I dag prøvde utfordrerne å ta revansj, og Richie Porte angrep tidlig i stigningen — men det ville ikke Froome ha noe av. I hagleværet rykket han like greit selv, men roet tempoet slik at kanonene igjen satt samlet.

Men de fortsatte å prøve, det var bare nytteløst. Froome holdt hjulet, og dermed forblir avstanden mellom favorittene i sammendraget den samme.

Contador brøt

Tidlig på dagen mistet Chris Froome det som var forventet å bli en utfordrer til sammenlagtseieren.

FERDIG: Alberto Contador brøt Tour de France. Foto: AP

Les også:

Men Alberto Contador fikk en i overkant røff start på treukersrittet med både to velt og tap av tid, og kastet inn håndkleet på søndagens etappe.

Dermed er det Roman Kreuziger som blir Tinkoff-lagets kaptein resten av rittet.

PS! I morgen venter en hviledag for Tour-rytterne.