HOLMENKOLLEN: De har vært Norges jevneste skiskyttere denne sesongen og det var derfor ingen stor overraskelse at det ble Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø som fikk oppgaven med å gå herrestafetten som innleder VM på hjemmebane i dag.

Tåler ikke tape

De har stått sammen på pallen før. I fjorårets VM var det de samme to som gikk på mixedstafetten. Den gang ble det bronse på laget. Og de er lagspillere også, men når de to brødrene henger sammen er det snakk om en evig konkurranse.

De elsker å slå hverandre i fotball, langrenn, skiskyting eller hva det ellers måtte være de arrangerer konkurranse om.

— Han tåler ikke å tape. Det gjør heller ikke jeg, sier Tarjei Bø om hvordan det er i familien når de to brødrene møtes til dyst.

Men i dag står de sammen i tykt og tynt.

Samtidig som konkurranseinstinktet er sterkt, er det to gode venner som er glade i hverandre og som alltid ønsker den andre det beste. I hvert fall så lenge den andre blir slått.

Tårevått i VM i fjor

Deres kanskje største øyeblikk sammen på pallen var da de begge to for første gang sto sammen på pallen i et VM. Johannes hadde vunnet gullet på sprinten og Tarjei tok bronsen. Det var første gang to brødre sto på pallen sammen i et verdensmesterskap i skiskyting.

— Det var en drøm som ble sann der, forteller Tarjei Bø om opplevelsen fra 12 måneder tilbake.

Det ble en tårevåt ettermiddag i de finske skoger.

I dag er det en ny drøm som kan gå i oppfyllelse. De går sammen med Marte Olsbu og Tiril Eckhoff for de norske fargene i VM på hjemmebane. Starten går 15.30.