Zlatan Ibrahimovic jubler etter sin 2-0-scoring mot Southampton på Old Trafford. Zlatan Ibrahimovic jubler etter sin 2-0-scoring mot Southampton på Old Trafford. Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Zlatan stjal showet i Pogbas United-comeback

Supersvensken har fått en drømmestart på Manchester United-karrièren.

Manchester United – Southampton 2-0 (1-0)

På forhånd snakket ”alle” om Paul Pogba. José Mourinho valgte å gi franskmannen en plass i startelleveren i den første kampen etter returen til England. Men det var Zlatan Ibrahimovic som stjal showet – som så mange ganger før.

Mange var i tvil om om Zlatan Ibrahimovic ville slå til i Premier League. Det er kanskje tidlig å avgi noen endelig dom, men enn så lenge har det – mildt sagt – gått riktig så bra.

I PL-debuten mot Bournemouth scoret svensken på et fint langskudd, og i Community Shield-finalen mot regjerende mester Leicester ble han matchavgjørende med ett mål.

I sin første United-kamp på Old Trafford slo han til igjen — med én scoring i hver omgang.

– Jeg prøver å gjøre det jeg er best på – skape sjanser, hjelpe laget og score mål. Nå har jeg tre scoringer totalt. Jeg glad på lagets vegne. Vi blir bedre og bedre. Dette er en god start. Vi må bli vant til å vinne. For den mentale delen er like viktig som det fysiske, sier Zlatan i et intervju vist på TV 2. Etter 36 minutter viste Zlatan (1,95 meter høy) frem sin enorme fysikk, da han regelrett knuste 187 centimeter høye José Fonte i luften og stanget United i ledelsen fra syv-åtte meter.

Tjærnås-tipset:

Mourinho: – Veldig fornøyd med Zlatan

Like etter pause fikk Manchester United straffespark. Southampton-spillerne mente at Luke Shaw filmet tilsynelatende da han falt inne i 16-meteren, men det brydde ikke Zlatan seg nevneverdig om.

De siste årene har Wayne Rooney tatt straffesparkene i Manchester United. Nå er det tydeligvis en ny sjef i klubben. Zlatan gikk selvsikkert frem og satte kontrollert inn 2-0 fra straffemerket.

To scoringer og en generelt solid kamp gjorde sitt til at Zlatan ble kåret til kampens beste spiller.

– Zlatan er veldig god i luften, men han er også fantastisk med ballen i beina. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen hans i denne kampen, men først og fremst er jeg meget godt fornøyd med den kollektive innsatsen i dag, sier United-manager José Mourinho.

Verdens dyreste fotballspiller, Paul Pogba, fikk sin første kamp i United-trøyen etter rekordovergangen fra Juventus. Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Pogba solid i United-returen

Paul Pogba leverte en solid kamp i United-comebacket. Fra sin dype, men samtidig frie midtbanerolle var han svært delaktig i Uniteds spill.

Han viste tidvis frem de tekniske finessene han er blitt kjent for, og helt på tampen av kampen fikk Pogba en kjempemulighet til å øke til 3-0. Men 23-åringen skjøt utenfor og noterte seg derfor ikke for hverken mål eller målgivende.

– Det var en fantastisk opplevelse. Min første kamp og vi vinner. Jeg er hjemme igjen, og jeg håper at jeg blir bedre og bedre fremover, sier Paul Pogba i et intervju vist på TV 2. – Pogba var veldig god. Han trenger tid til å bli kjent med medspillere og måten vi spillere på, men jeg er kjempefornøyd med ham, sier Mourinho om Pogba.

PS! Zlatan har nå scoret fire mål på de tre offisielle kampene han har spilt i Manchester United-drakten. Tar man med treningskamper, har han scoret fem på fem.