Zlatan Ibrahimovic noterte seg for sitt første Premier League-mål. Zlatan Ibrahimovic noterte seg for sitt første Premier League-mål. Foto: NTB scanpix

Drømmedebut for Zlatan

Svensken scoret i Premier League-debuten.

Bournemouth — Manchester United 1-3

Jose Mourinhos Manchester United fikk en drømmestart på Premier League da de valset over Bournemouth søndag.

Det hele startet tregt, men så fant United-spillerne sjansene som sørget for en solid seier over "The Cherries" med Joshua King på topp.

I tillegg til Juan Mata og Wayne Rooney, noterte Zlatan Ibrahimovic seg på scoringslisten.

— Laget gjorde det bra. Det var en vanskelig kamp. Det er viktig med en god start, og det er ikke enkelt å være i en ny liga. Alt er nytt for meg. Jeg spiller bare det jeg kan, sier Ibrahimovic til Sky Sports etter kampen.

Forsvarsblemme

Det tok en stund før Manchester United fant mulighetene til å skape noe som helst. Først etter 25 spilte minutter fikk vi kampens første skudd på mål, signert Wayne Rooney.

Juan Mata var toneangivende og scoret da United fikk en optimal start på Premier League-sesongen. Foto: Reuters

Men lenge var Joshua Kings tunnel på Luke Shaw det største høydepunktet i kampen.Etter snaue 40 minutter kom endelig scoringen, etter en horribel blemme i Bournemouth-forsvaret. Det var Simon Francis som egentlig skulle plukke en langpasning, men istedenfor serverte en kjempesjanse til Juan Mata.

Mange har trodd at Mata, som Mourinho sørget for å kvitte seg med i Chelsea, også kan være på vei bort fra United etter portugiserens ankomst. Men Mata har så langt levert varene, ikke minst da han først skjøt i keeper, så satte returen i mål til ledelse for United.

Juan Mata scoret. Foto: Reuters

United våknet

Zlatan Ibrahimovic var også ute etter å tegne seg på scoringslisten. Han ble spilt gjennom av Wayne Rooney, men en våken Bournemouth-keeper, Artur Boruc, avverget forsøket.

Men få minutter senere la United på til 2-0. Anthony Martial traff dårlig på et skuddforsøk, men Wayne Rooney headet ballen videre i mål bare få meter unna.

Wayne Rooney scoret. Foto: Reuters

Zlatan Ibrahimovic fikk også teste skuddfoten da United fikk frispark ved 16-meteren. Bare en lekker enhåndsredning av Boruc sørget for at United ikke økte ledelsen.

Trøstescoring

Men Ibrahimovic skulle score. Og det gjorde han få strakser senere. Fra drøye 25 meter priket han ballen i mål.

Zlatan Ibrahimovic og Jose Mourinho fikk en drømmestart på Premier League. Foto: Reuters

— Jeg er veldig fornøyd. I andre omgang hadde vi litt mer selvtillit. Istedenfor å gå for et større resultat må man prøve å kontrollere. Det var det vi gikk for, og klarte det. Jeg er fornøyd med laget, sier Mourinho til BBC.

Bournemouth satte ballen i mål tyve minutter før slutt, etter en flott prestasjon av Adam Smith, som dro av to United-forsvarere og banket til og i mål. Men det ble som en ren trøstescoring å regne.