Arrangørene i Holmenkollen har lagt en suksessrik helg i nasjonalanlegget bak seg. Strålende solskinn var perfekt ramme for ekte Kollen-stemning både inne på stadion og langs løypen opp mot Frognerseteren.

Nå skal Holmenkollen Skifestival forsøke å skape skistemning i hovedstaden også sommerstid.

De har nemlig tatt over som arrangør for det populære rulleskirennet Oslo Skishow.

— Vi takket ja fordi det er en naturlig tilvekst for oss å ha et arrangement også på sommeren. Nå skal vi bruke vår organisasjon til å bygge og videreutvikle rulleskirennet, sier Kristin Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival til Aftenposten.

Seersuksess

Rennet ble første gang arrangert i 2011, og samler rundt en halv million tv-seere på NRK.

Det var utøverne på landslagene som tok initiativ til arrangementet som har start og mål på Rådhusplassen. Ønsket var å gi noe tilbake til publikum og fans, og være med å støtte en god sak.

Marit Bjørgen var helt suveren i årets verdenscup. Nå er hun i tenkeboksen for å finne ut om hun skal ta flere sesonger. Foto: NTB Scanpix

Aktiv mot Kreft har vært samarbeidspartner siden starten, og over 2 millioner kroner er samlet inn til kreftsaken gjennom årene.— Alle landslagsutøverne kommer fortsatt til å være med. Det er morsomt at hele eliten viser seg frem som de gjør. Grunntanken bak arrangementet blir fortsatt den samme, sier Sæterøy.

Denne gang kommer skishowet til å inngå som en del av norgescupen på rulleski.

Ble Kollen-fest

Årets holmenkollrenn ble en stor suksess. I underkant av 20.000 tilskuere var inne på arenaen lørdag, det samme var det søndag.

— Vi regner med at det var rundt 50.000 til som var ute i Marka, sier Sæterøy. Målet om 90.000 tilskuere ble dermed nådd.

— Det ble den folkefesten vi håpet på, sier hun.