Neymar scoret kampens første mål da Real Madrid ble senket lørdag kveld. Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Det var, som alltid, knyttet store forventninger til sesongens første utgave av spanjolenes El Clásico. Forventninger som bare delvis ble innfridd. Men for en brasiliansk nykommer ble kvelden perfekt.

For på forhånd var en av duellene det var fokus på den mellom Neymar og Gareth Bale. De to sommerkjøpene som for første gang skulle gi sitt bidrag i kampen mellom Barcelona og Real Madrid. Det var en duell Brasils store stjerne vant.

Etter 18 minutter sørget han nemlig for at det stod 1-0 på resultattavla. Andrés Iniesta fikk drive med ball, og slo til venstrekanten, som var på vei innover i feltet. Skuddet gikk via bortelagets høyreback Daniel Carvajal, før de snek seg ned i motsatt hjørne av mål til 1-0. ## Usynlig Bale

Like etter kunne hjemmelagets store stjerne Lionel Messi ha satt inn 2-0, da han kom seg fri på høyrekanten. Men skuddet mot motsatt hjørne manglet den nødvendige skruen for å lure seg innenfor stengene.

For rekordkjøpet Gareth Bale var et skudd langt det eneste forsøke på å endre på stillingen. Waliseren, som har slitt med en skade, ble byttet ut etter en times spill etter en liten minneverdig forestilling.

To minutter etter pause ropte Samir Khedira og Real Madrid forgjeves på straffespark. Etter en avslutning fra tyskeren traff ballen armen på en liggende Adriano, før keeper Victor Valdes tok ballen i fast grep. Men tyskeren fikk ikke gehør fra dommer Alberto Undiano for ønsket om straffe i situasjonen.

Nær utligning

For Real Madrid fikk Cristiano Ronaldo en stor mulighet etter 57 minutter, da han ble tredd gjennom av Luca Modric. Men det harde skuddet gikk rett på keeper Victor Valdes, som nok trakk et lettelsens sukk over den dårlig innstilte siktet hos portugiseren.

Med 20 minutter igjen å spille økte frustrasjonen mange hakk hos bortelaget. Først da Ronaldo ropte på straffe etter å ha gått i bakken i duell med Javier Mascherano. Men igjen ble spillet vinket videre i en situasjon hvor det var mulig å skjønne portugiserens frustrasjon.

Og bare ett minutt senere kunne ikke innbytter Karim Benzema tro at han ikke hadde utlignet. Han fant rom utenfor straffefeltet, og brant til mot krysset. Men dessverre for spissen, som har hatt en tung sesong, endte skuddet i tverrliggeren bak keeper Valdes.

Elegant avgjørelse

Da var lykken en helt annen for Barcelona-innbytter Alexis Sanchéz etter 77 minutter. På en kontring var han alene mot en forsvarer da han så at keeper Diego Lopéz stod merkelig langt ute. Et forsøk på lobb var umulig å motstå for chileneren, og utførelsen stod til 3 x 19.5 stilpoeng. Dermed 2-0, og seieren var langt på vei sikret for hjemmelaget.

I det kampuret rundet 90 minutter fikk bortelaget sin redusering. Ronaldo sate fart mot Barcelona, for en sjelden gangs skyld i ubalanse, og så at ungguten Jesé Rodriguez var alene. Han fikk lurt ballen mellom beina på keeper Valdes og i mål, og sørget dermed for et par intensive sluttminutter.

Men dessverre for hovedstadslaget rant tiden ut uten at det dukket opp muligheter for å utligne.

Barcelona er fortsatt ubeseiret i årets serie. Og seieren betyr at Real Madrid ligger ti poeng bak erkerivalene etter ti serierunder.